„Шампионът не умира, той става легенда“ - състезание в памет на Тодор Славов във Варна

0

25 август 2015 г.  Тази неделя, 30 август, в 10:00 часа, картинг писта „Варна“, квартал Виница, посреща трети кръг от Националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015. Състезанието е под надслов „Шампионът не умира, той става легенда“ и ще се проведе в памет на пилота Тодор Славов.

Организаторът на V1 Challenge Bulgaria Тезджан Мустафов, съвместно с община Варна, ще посветят състезанието на автомобилния състезател, който през миналата 2014-та година взе купата за второ място в шампионата във Варна. В памет на един от най-успешните варненски пилоти, колите Volkicar ще бъдат със специални лепенки с неговия лик и надпис „Шампионът не умира, той става легенда“.

В третия кръг на състезанието участие ще вземат победителят от първите два кръга - на Писта „Дракон“ и във Велико Търново - Александър Язов и пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Къванч Оздемир от Турция, Павел Цонев, 22-годишният пилот Калин Стефанов и Александър Панков, който дебютира като състезател на пистата във Велико Търново, както и пилотът от Варна - Иво Цонев.

Уникалното автомобилно състезание ще вдигне адреналина на феновете на моторните спортове на картинг писта „Варна“ в рамките на 4 часа. Феновете ще станат свидетели на зрелищни надпревари с мощните коли Volkicars, както и дрифт шоу с шампиона по дрифт - Павлин Пенев. Публиката ще види на пистата и красавиците на Hyundai, начело с новата Мис Автомобилизъм - Марина Колева. Феновете ще се забавляват и с много игри с награди, в които могат да участват по време на състезанието.

Картинг писта „Варна“ в квартал Виница е най-голямата писта за картинг в България. През годините пистата е била домакин на много професионални републикански и международни състезания, любителски шампионати, ученически акции и други състезания. Пистата е с дължина 1050 м. и ширина 9 м.

Състезанието в трети кръг на шампионата на V1 Challenge България ще се проведе по система за директни елиминации. Състезателната част започва с квалификационна серия. Пилотите ще имат на разположение по 10 минути, за да постигнат възможно най-добро време за една обиколка. На база времената от квалификациите, пилотите се подреждат на стартовата решетка от първо до осмо място. В състезанието първи стартират последните 3-ма класирани пилоти. Завършилият последен се дисквалифицира и напуска състезанието. Неговото място се заема от класиралия се на четвърто място в квалификациите. Трите коли стартират в нова серия обиколки.  На мястото на дисквалифицирания застава класиралият се на трето място и т.н.

Програма на трети кръг на V1 Challenge България, картинг писта „Варна“

10:00 – 10:30 ч. – Тренировки

10:30 – 11:00 ч. – Шоу – Drift 1

11:00 – 11:30 ч. – Квалификации

11:30 – 12:00 ч. – Шоу – Drift 2

12:00 – 13:00 ч. – Състезание

13:00 – 13:30 ч. – Шоу – Drift 3

13:30 – 13:45 ч. – Награждаване от DHL за най-бърза обиколка

13:45 ч.

– Церемониално награждаване

Информация за V1 Challenge България

През втория сезон V1 Challenge Bulgaria ще се проведе в шест града – Пловдив, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Благоевград и София. Както и през миналата година, и този сезон автомобилите ще бъдат изцяло

обслужвани и сервизирани от организаторите от M&T Racing.

Форматът на шампионата е разработен с цел моторният спорт да бъде достъпен и всички фенове да имат възможността да бъдат свидетели на надпреварата.  Затова, за трасе се използват булеварди или централни пространства в градовете. Феновете стават свидетели на цялото състезание, както и на екстремни и атрактивни демонстрации от популярни гост пилоти и забавни активности от партньори и каскадьори в продължение на 4 часа.

Целта на шампионата е да бъде достъпен и за пилотите, които имат желание и хъс да се състезават. Организаторите осигуряват състезателните автомобили Volkicar и тяхната подръжка за целия шампионат. Пилотът не се грижи за сервизирането на автомобила, гуми и гориво. Преди всяко състезание пилотите само слагат ръкавиците и предпазната каска и се състезават със спортни автомобили с напълно еднакви технически показатели.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar

Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването  е специално проектирано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари