Шамари за лека нощ!

0

Стихотворение от учебник по литература за пети клас, в която се говори за плесници, предизвика голяма дискусия в социалните медии.

Произведението на Янаки Петров, озаглавено "Приспивна песничка", пресъздава разговор между баща и дете за това как децата, които не заспиват навреме, ще получат "плесничка", която се криела в татковия джоб.

Снимка на страницата със стихчето от учебник на "Булвест 2000" бе публикувана във "Фейсбук" от Елисавета Белобрадова, известна онлайн като Letiashtata Kozzila Erato. За няколко часа постът бе споделен многократно и получи стотици коментари.

Много от хората споделят мнението на г-жа Белобрадова, че стихотворението тривиализира насилието и учи децата да го приемат като нещо нормално.

Други обаче смятат, че то е остатък от стари привички на българското общество, което едва сега започва да смята насилието срещу децата за недопустим начин на възпитание.

От издателство "Булвест 2000" публикуваха своя позиция за отпечатаното в учебника им стихотворение, според която смисълът на стихотворението не е да буди страх от насилие у децата и подобни опасения са неоснователни.

Преди публикуването на позицията на издателството много потребители се оплакаха, че от "Булвест 2000" трият от страницата си във "Фейсбук" коментари по казуса.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари