Шамар в книжарницата: Собственичката има друга версия

6
Признава, че се е скарала и изгонила детето, но не го е удряла
Признава, че се е скарала и изгонила детето, но не го е удряла Видео: БНТ

Признава, че се е скарала и изгонила детето, но не го е удряла

Първокласничка от Русе получи шамар в училищната книжарница. По думите на родителите, детето им е разопаковало играчка, когато собственичката на книжарницата му се скарала и ударила. Родителите са подала жалба до "Закрила на детето".

Инцидентът станал в училище "Васил Левски" в Русе, когато група деца, между които и дъщерята на Джасмин Сюлейман, влезли в книжарницата.

След като се прибра детето ни вкъщи, сподели ни, че е била ударена от съответната госпожа поради простата причина, че детето ми развалило опаковката на една от играчките, което струва 1 лв. Нямаше проблеми да ни звънне... и ние да го платим. И е ударила един шамар, каза Джасмин Сюлейман, баща на пострадалото дете.

Дни след неприятната случка детето още е стресирано.

Първо не искаше да ходи в училището, бълнуваше, допълва бащата.

От ръководството на училището обясниха, че книжарницата е под наем, не е на тяхно подчинение, но ще разговарят със собственичката й.

"Смятам, че това, което се е случило, не е нормално. Децата няма право никой да ги обижда и да прилага някакви насилствени, такива, методи. И най-вероятно ще имат среща с психолог", каза Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе.

Собственичката на книжарницата Виолета Енчева има друга версия за случилото се. Отказва да застане пред камера, но за "По света и у нас" заяви, че не е удряла детето. Призна, че му се е скарала и изгонила, защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки, но не е проявявала насилие. Заяви, че от 15 години държи училищната книжарница и никога не е посягала на дете, нито е имало подобно оплакване срещу нея.

Бащата на първокласничката обаче ще си търси правата по съдебен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След дълъг размисъл как да кръсти новата си кръчма, бай Гроздан лепна табела "Напоителни системи!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук