Шадраван или кошче за боклук?

4
Един от централните шадравани в Русе е оставен да се саморазрушава
Един от централните шадравани в Русе е оставен да се саморазрушава

Един от централните шадравани в Русе е оставен да се саморазрушава

В центъра на Русе има няколко красиви шадравани, които през летните месеци предоставят прохлада на местните жители и туристи. За съжаление, един от тях изглежда изоставен и забравен от местните власти.

Иван Белчев сподели своето безпокойство по въпроса в групата "Писмо до кмета на Русе" в социалната мрежа. Той публикува снимка на шадравана, който бива оставен да се саморазрушава и вече не е в експлоатация.

"Шадраваните в Русе дават прохлада през летните месеци. Един от централните шадравани е оставен да се саморазрушава и не е в експлоатация. Чрез този сигнал, бих искал да напомня, че лятото идва съвсем скоро, но все още има време да се изчисти, подменят плочки, въпреки че тук е нужно цялостна смяна на плочките и пускане в експлоатация.

Проблемът с плочките датира от няколко години, като основна причина бих определил липсата на покривало през зимата.

Очаквам бърза реакция, за да имаме отново работещ шадраван, а не кошче за боклук."

Белчев обяснява, че проблемът със съоръжението датира от години, и изтъква като основна причина за състоянието му липсата на покривало през зимните месеци. Това подчертава дългосрочната немарливост към поддържането на шадравана.

С настъпването на летните месеци, г-н Белчев призовава за незабавна акция. Той изтъква, че "има време да се изчисти, подменят плочките, въпреки че тук е нужно цялостна смяна на плочките и пускане в експлоатация."

Този призив идва в момент, когато обществената градска среда и комфорт на открито стават все по-важни, а възможността за осигуряване на прохладни места за гражданите през горещите месеци е критична. Според Белчев, възстановяването на шадравана е важен приоритет, който би трябвало да предизвика "бърза реакция" от местната администрация.

Остава да се види какъв ще бъде отговорът на местната власт на този публичен призив. Повечето граждани на Русе биха искали да видят възстановен и функциониращ шадраван, а не още едно "кошче за боклук".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    14
    До Даскалът
    Еееех Даскале, направо описа живота на нашето местно, разгонено феодалче. Той насран в житейски план, ама дава акъл, кой как да си гледа семейството и децата. Тоя е Жиф Разведен и изгонен от семейството си, Диавол. Пък бил той и Дофтор на Науките на Юрдеците, от Русенския Селскостопански Хой НЕ вирситет.
  • 4
    13
    daskal
    Да, изключително разбито, грозно и мръсно е! Само на 100 метра от Общината! А разкрасяват наоколо с китайски фенери и бутафорни велосипеди-цветници. То е като да смърдиш на пот и мръсни дрехи, но да се напръскаш с парфюм.
  • 3
    12
    ...
    Белчев, след като изчисти въздуха на Русе, се е заел да почисти и водата. А да, щях да забравя, че преди време реши и транспортните ни проблеми, като (опита да) пренасочи част от приходите от таксата за Дунав мост. Тенденцията явно е да се ходи по основните елементи Въздух, Земя, Вода. Сега иде ред на Огъня. ТЕЦ-а, пази се!
  • 3
    11
    Тъщата от Наколову
    Спокойно зетко. Вазиленчето те обича теб и парите, които открадна. Докато имаш пари ще те обича Като свършат, отиваш при пенсиите скъпи. То в главата ти само секс бе комунизт мръсен. Как я нае Ва точно мойта с вазелина?
  • 2
    10
    ХърррХърХър
    Ти остави дет няма да е такъв. Няма и да има жена като първата, няма да спечели любовта на кръвните си, няма да е пълноценен деди, а ще е Оня дето не си удържа малката П Иж Ка в панталона, който мама му е купила. Винаги ще е Неандерталецът развалил семейния огън.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари