Севернокорейският лидер присъства на изпробването на ново оръжие

0
Това е първият оповестен оръжеен тест след втората американско-севернокорейска среща на върха през февруари в Ханой, която приключи без споразумение
Това е първият оповестен оръжеен тест след втората американско-севернокорейска среща на върха през февруари в Ханой, която приключи без споразумение Снимка: KCNA / EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е присъствал вчера на изпробването на тактическо управляемо оръжие от нов тип, съобщи държавната севернокорейска новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Това е първият оповестен оръжеен тест след втората американско-севернокорейска среща на върха през февруари в Ханой, която приключи без споразумение. КЦТА не описва за какво точно оръжие става въпрос, дали то е ракета или нещо от друг тип. По принцип "тактическо" означава оръжие с малък обсег, за разлика от дългобойните балистични ракети, които се смятат за заплаха за САЩ, посочва Ройтерс.

КЦТА казва само, че въпросното оръжие има "особен метод на управление на полета" и "мощен боен заряд", допълва БТА.

Ким, който ръководил изпитанието, казал, че "приключването на разработката на новата оръжейна система е събитие с особено голямо значение за повишаването на бойната мощ" на армията на Северна Корея.

Ким и миналата година през ноември присъства на изпитание на неидентифицирано "тактическо оръжие", което може да защити Северна Корея като "стоманена стена".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари