Северна Македония обяви 13 февруари за ден на траур

0
Той е в израз на солидарност и уважение към големия брой човешки животи, причинени от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия
Той е в израз на солидарност и уважение към големия брой човешки животи, причинени от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия Снимка: AA / Getty Images

Той е в израз на солидарност и уважение към големия брой човешки животи, причинени от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия

Правителството на Република Северна Македония взе решение, с което обяви 13 февруари за ден на траур в страната, в израз на солидарност и уважение към големия брой човешки животи, причинени от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г., съобщиха от правителствената пресслужба в Северна Македония, предаде БТА.

Решението е взето на извънредно заседание на правителството днес, в началото на което е била отдадена почит на жертвите от земетресението.

В утрешния ден на траур знамето на Република Северна Македония ще бъде спуснато както в страната, така и пред дипломатическите и консулските представителства на Северна Македония в чужбина.

Правителството на Република Северна Македония изразява дълбоки съболезнования за загубите, на целия турски народ и на близките на пострадалите при земетресението в Турция и Сирия”, пише в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    След като
    Северджаните не искат да са това, което бяха дядовците им - Югозападна България, ще са Косовски и Битолски вилаети! Да им е честито на мекеретата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари