Северна Корея изстреля забранена балистична ракета

0
Южнокорейските власти са отказали да уточнят вида на оръжието /снимката е илюстративна/
Южнокорейските власти са отказали да уточнят вида на оръжието /снимката е илюстративна/

Северна Корея изстреля тестово балистична ракета от източния си бряг в тази сутрин, предава AFP, позовавайки се на съобщение от Министерството на отбраната на Южна Корея, цитирани от Агенция "Фокус".

Южнокорейските власти са отказали да уточнят вида на оръжието, но японските власти във вторник са съобщили, че страната е подготвяла да изпита мощната нова ракета със среден обсег, наречена „Мусудан“.

Репортери от Южна Корея съобщават, че северната им съседка отново е тествала забранена балистична ракета, като изстрелването е завършило с провал, предава BBC.
Ракетата е била мощна със среден обсег.

През последните два месеца бяха тествани другите четири ракети, като е известно, че те или са експлодирали във въздуха, или са се разбивали.

Заради проваления първи опит обаче, Северна Корея е изстреляла втора балистична ракета „Мусудан“ със среден обсег, предава AFP. 

От Министерството на отбраната на Южна Корея са потвърдили изстрелването на първата ракета, което е завършило с провал, но засега не са съобщили за втора ракета.

Междувременно японският министър-председател Шиндзо Абе осъди тестовете с ракети на Северна Корея, проведени днес, предава AFP.

„Ако това беше изстрелване на балистична ракета, е ясно, че не може да бъде толерирано“, коментира Абе.

„Ние подробно ще анализираме случая и ще се координираме с международната общност, включително с Южна Корея и САЩ“, допълни министър-председателят.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари