Севда Асенова: Треньорите ми никога не са казали "тя е на 37 и няма да може"

7
Докато мога, ще играя, заяви боксьорката
Докато мога, ще играя, заяви боксьорката Видео: Русе Медиа

България се завърна с медал от Световното първенство по бокс за жени в Истанбул.

Бронзовото отличие бе завоювано от Севда Асенова в категория до 48 кг, като заради контузия опитната националка не можа да продължи по пътя към златото.

37-годишната Севда Асенова изненада всички с успеха си, който е плод на много труд и упоритост. Тя прекарва часове в боксовата зала на клуба си в Русе, където работи с треньора Съби Събев. Когато тръгва за Световното, знае, че няма да е лесно.

Както знаете, голямо първенство, не можем да подценяваме абсолютно никого, притеснението беше голямо, но никой никого не е подценил. Няма такава среща, която да не е трудна, всяка една среща. Защото всеки идва за победа“ казва Севда, предава Русе Медиа.

Само в щаба знаят, че по време на мачовете получава травма в ребрата. Това обаче не я пречупва.

Стиснах зъби и казах -за медал играя с украинка. В момента, в който играя с украинката за медала, и тя няколко пъти повтори там, където е болката. На полуфинала казах , ще стисна зъби и ще се постарая да го изкарам. Не успях. Много се радвам за медала, но исках да играя финал, за да може да слушам химна на България. Това ми бяха мечтите, защото аз все пак, знаете, европейска титла имам, но световна титла нямам. С бронзов медал пак съм доволна и съм щастлива – предпочитах медал, отколкото без медал да се върна в България“, споделя състезателката.

Севда признава, че малко хора са вярвали в успеха й, който се дължи на нейната упоритост и треньорите й.

Всичко се отдава на опит, желание, стимул и треньорите. Имам такива треньори, да те стимулират – Съби Събев, Павел Сяров, г-н Илия Сяров, те ме стимулираха. Сега повечето хора си викат – тя е на 37 или тя е на 38, едва ли ще успее. Личният ми треньор, Павел Сяров и г-н Илия Сяров никога не са казали – тя е на 37 или 38 и няма да може. Винаги са били до нас и ще са до нас. Говоря в множествено число. Те са хора, които държат за клуба, държат за състезателите си, няма значение дали ще спечелят, дали ще загубят“, категорична е Севда Асенова.

Въпреки че не стигна до битката за златото, тя е щастлива.

Бронзът за мен е голямо нещо, много е голямо, тъй като аз нямах от световно първенство медал, и съм доволна и щастлива за бронзовия медал. Просто няма как да ви го опиша, и с думи да го кажа е малко. Щастлива съм, важното е, че трудът ми се оцени, съдийството беше хубаво, абсолютно всичко беше, както трябва. Всичко ми се нареди. Трябва да има човек търпение, желание, дали след две години ще се случат нещата, дали след три ще се случат, но ще се случат“, казва боксьорката.

Следващата цел на Севда Асенова е златният медал от Европейското първенство през октомври. За Олимпиадата в Париж засега не иска да говори, защото има време. Но е категорична: „Севда Асенова е все още в играта, трябва да се съобразят с мен. Докато мога, ще играя“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Иванов
    Браво и успех напред.Има можещи и неможещи а не млади и стари.Респект.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари