Сериозен спад на желаещите да се имунизират в Русенско

2
За първите седем дни на 2022-а направените имунизации са били над шест пъти повече отколкото през последната седмица
За първите седем дни на 2022-а направените имунизации са били над шест пъти повече отколкото през последната седмица

Сериозен спад на желаещите да се имунизират срещу Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско.

От миналата събота насам поставените дози от някоя от наличните ваксини са 659, като близо 60% от тях или 388 са били трета игла. Само за сравнение за първите седем дни на 2022-а направените имунизации са били над шест пъти повече отколкото през последната седмица. В периода от 1 до 7 януари са били поставени 4136 ваксини, като почти 70% от тях са представлявали бустерна доза.

От края на 2020-а, когато бе дадено началото на имунизационната кампания в страната, 57 749 души от областта са със завършен имунизационен курс, т.е. имат по две дози или са ваксинирани с еднодозовия препарат на „Янсен“. Същевременно с трета игла са 20 321 русенци. Общо направените имунизации са 125 346. Това сочи справка в Единния информационен портал.

Колкото до възможността за имунизиране без предварително записване, от Регионалната здравна инспекция уведомяват, че през уикенда такава ще има на две места в област Русе. Днес от 09.00 до 15.00 часа всеки ще може да се имунизира в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, а от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“.

В неделя „зелен коридор“ ще функционира единствено в лечебното заведение в Бяла, като работното време на пункта ще бъде отново от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места са осигурени препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“, като в Бяла ще бъде достъпна и ваксината на „Модерна“, но само след предварително записване на час на телефон: 0889514515.

От двете болници уверяват, че дори при наличието на много желаещи да се имунизират, никой няма да бъде върнат и при необходимост работното време на специализираните кабинети ще бъде удължено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Русенец
    До 1: Просто много от ваксинираните го правеха заради нуждата от зелен сертификат.
  • 8
    2
    Стига глупости!
    За да се *ваксинираш* срещу несъществуващ (недоказан и несеквенциониран) вирус, с експериментални мъзгочи, които вероятно ти променят ДНК-то и въобще не те пазят от заразяване – трябва да си пълен идиот! А най-големите тъпаци се нашиха като казанлъшки гоблени – с по три игли! Съжалявам надупчените (които оцеляха де!), ама не издържахте теста за елементарна интелигентност! Просто милиардерите-чифути забогатяха още повече от ПЛАНдемията за ваша сметка!
  • 6
    1
    darkaveng
    Явно броят на "умниците" се изчерпва с бързи темпове! Или, може би, вече са поумнели!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари