Сергей Шойгу: Украинската страна не се гнуси да използва мирни жители като жив щит

1
По думите му, руските военни не окупират украинската територия и вземат всички мерки за запазване на живота и сигурността на мирните жители
По думите му, руските военни не окупират украинската територия и вземат всички мерки за запазване на живота и сигурността на мирните жители Снимка: БГНЕС / Архив

"Руската армия ще продължи „специалната военна операция“ /така в Русия официалните власти определят агресията срещу Украйна – бел.ред./ до достигането на поставените задачи"

Това заяви министърът на отбраната на Руската федерация генерал Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС и Actualno.com

Защитата на Русия от военната заплаха на Запада е главната задача на “специалната операция“ в Украйна, подчерта той.

„За нас главното е да защитим Русия от военната заплаха, създадена от западните държави, които използват украинския народ в борбата срещу нашата страна“, каза още Шойгу.

По думите му, руските военни не окупират украинската територия и вземат всички мерки за запазване на живота и сигурността на мирните жители. „Подчертавам, че удари се нанасят само по военни обекти и изключително с високоточно оръжие“, заяви генерал Шойгу.

В хода на военните действия украинската страна е разположила реактивни системи за залпов огън, оръдия и миномети с голям калибър в дворовете на жилищните сгради, в близост до училища и детски градини, използвайки мирните жители като жив щит, подчерта Шойгу.

Украинската страна не се гнуси да използва мирни жители като жив щит“, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    grozno
    Ще кажем, че си наци, т.е. обратното на тези, които са оценили този човек по качествата му, а не по расата и религията, от която произлиза и срещу които пишеш. Забърши си ли.гите от злост.
  • 2
    1
    любопитен
    То и не очакваме нещо друго да каже. Е па тоя е истински руснак. Да, ама тувинец. Занезнаещите тувинците са малък тюркски народ, който живее в руската република Тува. Традиционният им поминък е скотовъдството, отглеждат стада от кози, овце, камили, елени, якове. Живеят в плъстени юрти или колиби от брезова кора и чергаруват през цялата година. Поради многовековното управление на монголите тувинците възприемат много от монголската и будистката култура – народни носии, монголски заемки в езика, религиозни вярвания, обществена организация. Тувинците са будисти, макар че се срещат и известен брой, които имат шаманистични вярвания. След разпадането на Съветския съюз шаманизмът става все по-популярен. Трабва ли да споменавам, че министърът на отбраната НЕ Е ОТСЛУЖИЛ военната си служба??? А за демократичните му възгледи само да припомним, че със своя заповед забрани на жените да служат в армията. Защо ли? Може би защото жените повече мислят и повече чувсват. А на Русия при Путин не й трябват мислещи хора, а още повече хора които могат да чувстват и меслят заедно. Какво ще кажете другари защитаващи Путин и неговия режим????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари