Сергей Лавров: Западът поглежда към Молдова като за следваща Украйна

1
Според руския външен министър страната има президент „готов на почти всичко“, включително да влезе в НАТО
Според руския външен министър страната има президент „готов на почти всичко“, включително да влезе в НАТО Снимка: ТАСС

Според руския външен министър страната има президент „готов на почти всичко“, включително да влезе в НАТО

Руският външен министър Сергей Лавров отново заплаши Кишинев, заявявайки, че "Западът вече е насочил погледа си към Република Молдова, за да играе ролята на следващата Украйна", а Мая Санду "е готова, практически, на почти всичко, включително и на съюз с Румъния", предаде "Румъния джърнъл", цитирайки молдовската телевизия TVR.

"Сега Молдова се разглежда за тази роля. На първо място, защото те успяха да поставят начело на страната президент чрез доста специфични методи, далеч от това да бъде свободно демократичен, президент, който иска да влезе в НАТО, има румънско гражданство, готов е да се обедини с Румъния и като цяло , готов е почти на всичко", казва Лавров в интервю за телевизия "Россия 24" и РИА Новости, предава БГНЕС.

Той отговори на въпроса кои от страните около Русия могат да последват пътя на Украйна.

Мая Санду неведнъж се е изказвала в полза на победата на Украйна над Русия и е заявявала, че в противен случай "всички ще бъдат в опасност". Миналия месец президентът на Република Молдова заяви, че "трябва да спрем Русия и да помогнем на Украйна да спечели войната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    USA
    Знаете ли коя е държавата, единствена използвала атомна бомба срещу цивилно население? Знаете ли коя е държавата, горила с напалм живи хора, включително деца? Знаете ли коя е държавата, която взриви самолет с чужд генерал на борда, на чужда територия, в и за държава, с която не бяха във война? Знаете ли коя е държавата, осъществила най-големият геноцид в световната история и почти затрила цяла една раса? Знаете ли коя е държавата, изградена на основите на робски труд, кръв и смърт? Знаете ли коя е най-задлъжнялата държава в света? Знаете ли коя е държавата, за която войната е основен бизнес? Знаете ли държавата, която има национални интереси в другата част на планетата? Знаете ли държавата, започнала най-много войни в света през последния половин век? Знаете ли държавата, която се бърка в политиката на всички други държави и им дава наклон на мисленето?!? Отговорът е един. Най-добре е олицетворен от думите на Фидел Кастро – „Ако обърнете дъното на ада, отдолу ще пише: Произведено в САЩ!“…….. И какво остава да се направи срещу такава държава? Освен защита и промяна на световния ред?!?
  • -2
    5
    ХАХАХАХАХА
    Този изкукал тотално ЛавроКон пак плещи простотии! ТетотуZZията вече се самоизтри от лицето на нормалния свят, но продължават да се дърлят наляво и надясно! Жалки азиятски неможачи!
  • 0
    4
    Всичко е толкова просто
    Просто руснаците трябва да освободят Молдова !
  • 1
    3
    Война ... ?
    Русия си иска Украйна, Румъния - Молдова, България - Македония, Гърция - Кипър, Сърбия - директно Югославия, всеки си иска по нещо ...
  • -3
    2
    Bonkerz
    Ще видиш, че Рассия няма да нападне страна членка на НАТО, щото руснаците вече се насират и се страхуват. Ха да видим. Иначе голям го вадят и заплашват всички, но знаем че куче което много лае не хапе. Сериозните санкции за газ и нефт влизат в силаедва тая година, тепърва ще им олекнат финансите, да ядат ракети тогава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари