Семейството на Вивиан събира пари за дело в Турция

1
Момиченцето почина нелепо след удар на пързалка в турски курорт през юни
Момиченцето почина нелепо след удар на пързалка в турски курорт през юни

Семейството на малката Вивиан, починала нелепо след удар на пързалка в турски курорт през юни, събира пари за дело в Турция. 

Родителите искат да разберат истината за смъртта на момиченцето си и да съдят хотела, в който се случи трагедията.

"Искаме да намерим истината. Не знаем какво се е случило точно. Информацията е доста оскъдна, защото там в момента са в правен отпуск. Събира се информация, правят се експертизи, чакаме окончателните експертизи, които са най-важни", сподели бащата на починалата Вивиан - Веселин Вачев, предаде BULGARIA ON AIR.

Във Facebook е създадена страница, от която семейството призовава за помощ, а част от сумата вече е събрана. Необходими са 15 хил. евро, за да бъде заведено делото в Турция.

"Трябва да се работи с турски адвокати, защото там не се допускат чужди", уточни Веселин Вачев. Семейството очаква делото да започне през септември.

"Съоръжението е разделено на пързалки, в които се пускат свободно хора, и в които се пускат с надуваеми осмици и кръгове. Нямаше никой, който да пропуска, да казва кой след кого, нито горе, нито долу на парзалката. Бяхме постоянно с нея и се пускахме един след друг. Имаше пързалка, на която пускаха само големи и решихме с моя приятел да се пуснем на нея. След като се пуснахме отидох към детските парзалки и я видях как излиза видимо ядосана от басейна. Каза ми: "Тате, удариха ме в коремчето и много ме боли". Олюля се, падна в мен и това беше последното", разказа отново трагичния инцидент Веселин.

От българското външно министерство са препоръчали на семейството адвокати с дългогодишен опит. А Веселин Вачев призова хората, докоснати от тежката съдба на семейството, да помогнат.

"Това ни е останало, да разберем истината за нейната нелепа смърт. Искаме да разберем истината, но и да не пострадат други деца. Нашата вина винаги ще остане в нас, винаги ще се питаме дали е могло да се случи нещо друго", сподели почернения баща в "България сутрин".

Сметка в лева:
IBAN: BG87FINV915010BGN083DH
Банка: Първа Инвестиционна Банка
SWIFT: FINVBGSF
Титуляр: Веселин Велизаров Вачев

Сметка в евро:
IBAN: BG12FINV91501017196909
Банка: Първа Инвестиционна Банка
SWIFT: FINVBGSF
Титуляр: Веселин Велизаров Вачев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари