Семейство разказа за кошмарно преживяване на границата със Сърбия

23
Ние сме проформа в Европа, а Сърбия изобщо не е, счита Елена Филипова
Ние сме проформа в Европа, а Сърбия изобщо не е, счита Елена Филипова Снимка: Марица

Ние сме проформа в Европа, а Сърбия изобщо не е, счита Елена Филипова

Среднощен кошмар преживя българско семейство на прибиране от Западна Европа. Елена Филипова и близките ѝ изминали 1200 км и нямали търпение да се приберат у дома, но на финала на пътуването си се наложило да чакат 3 часа на сръбско-българската граница на фона на претъпкани и мръсни тоалетни, преливащи от боклуци казани, дупки в асфалта и аварирали коли.

"Не е възможно това задръстване да се случва всяко лято и да не се предприемат адекватни мерки от съответните институции", разказва Елена, цитирана от "Марица".

"Снощи преживяхме истински кошмар на границата със Сърбия. Прибирахме се от почивка в нормална Европа през Сърбия, след 1200 км на волана - 12 часа. Нямащи търпение да се приберем, буквално на последната бензиностанция на ОМВ в Сърбия, която е на няколко км от кабинките за проверката на паспортите, вече трябваше да се наредим на 2-3 км опашка в 2-3 редици, основно с коли от гастарбайтери от западна Европа, прибиращи се в Турция.

В момента на нареждането ни, ни нападнаха като орки местни сръбски младежи с шишета със сапун и стикове за чистене на стъкло. Започнаха да тропат по прозорците на колата, за да искат евро. Децата адски се уплашиха, и въпреки че всички шофьори казваха НЕ, сръбските младежи мокреха и чистеха стъклата наред, докато не получат някое евро от всяка кола.

След този екшън започна безумното чакане от 3 часа, което ни отне преминаването на двете граници. Претъпкани и мръсни тоалетни срещу 1 евро, преливащи с боклуци казани, дупки в асфалта като след бомбардировка и хаотични легнали полицаи - основно на българска територия...

Имаше и аварирали и пушещи коли, нормално след 3 часа чакане, никакъв шанс да мине пожарна... добре, че не се наложи....

Казах си: ние сме толкова проформа в Европа, а Сърбия изобщо не е... и ако между стотиците коли е имало и истински чужденци, то те са били със сигурност в шок от преживяното и видяното и едва ли ще повторят маршрута...

Не е възможно това задръстване да се случва всяко лято и да не се предприемат адекватни мерки от съответните институции! Нелепо е!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Анонимен
    А питате ли шофьорите на камиони когато висят по няколко дни на жегите точно заради вас че сте щели да се прибирате и се забранява трафика на камиони,вижте сега по добре си стоите там дето сте си не да идвате да си правите зъбите и да казвате колко сте добре там,а пък как левашки се самоубивате не е истина само дето и невинни повличате в тези катастрофи.
  • 3
    9
    Kiro
    3 часа чакане на сръбската граница е сравнително добре. По това време на годината турците се прибират от западна Европа. Миналата година ние чакахме 4 часа + 2 часа на Сръбско-Хърватската граница.
  • 7
    8
    Тошко Африкански
    До всички недоволни и г-на с камиона! Турските гурбетчии също са хора със семейства и те също искат да преминават бързо, но нямат коли с Бг регистрация, какво да правят? От 50г. насам юли, август и септември е така, но никой Бг пътуващ не си прави труда да прочете бюлетина за граничната обстановка. Никой не ползва и др. граничи пунктове. Какво предлагате да се случи? А мръсотията и дупките- това е национална черта у нас!
  • 6
    7
    Miroslav Marinov
    Уважаема госпожо, аз преживявам това всяка година на прибиране към БГтрябва да се вземат мерки, например коли с бг регистрация да имат друг коридор
  • 5
    6
    Марина
    Вчера преживях този кошмар. Бяхме туристическа група с автобус. 4 часа и половина чакане. Мърсотия в тоалетните, какви ли болести можеха да плъзнат. Психически тормоз. Когато пристигнахме в София, нямаше вече транспорт. Потресена бях и още не мога да се освестя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари