Семейство обвинява „Пирогов“ в лекарска грешка

1
Тежко остава състоянието на 38-годишната Ирен Павлова
Тежко остава състоянието на 38-годишната Ирен Павлова Снимка: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”

Тежко остава състоянието на 38-годишната Ирен Павлова

Ние ѝ казваме, че сме до нея, че тя трябва да има сили, че Господ я държи за ръката и ще ѝ помогне“, каза сестра ѝ Теодора Колева.
След три операции и близо месец в реанимацията на „Пирогов“ 38-годишната Ирена Павлова остава в тежко състояние. Заради съмненията за грешка близките ѝ търсят второ мнение, предаде bTV.

Във всяка една болница, към която аз намерих контакт да се свържа с най-добрите в тази област, отговорът е – „поради тежкия случай на пациентката от болница „Пирогов“ по вътрешен ред трябва да изискат второ мнение или от Министерството на здравеопазването“, обясни Теодора Колева, сестра на Ирена Павлова.

От Военномедицинската академия, към която близките също са се обърнали, искат „Пирогов“ официално да поиска техен експерт, за да съдействат. До момента това не се е случило.

Според адвокат Мария Петрова в ситуации на спешност задължение на болницата е да повика републикански консултант.

В противен случай рискуваме заради егото на определени хора, заради нежеланието да се демонстрират част от пропуските в едно лечение да загубим живота и здравето на един човек. Не е правилно в подобна ситуация близките на пациента да се поставят в крайности и да ходят да обикалят по частни болници“, обясни адвокатът по медицинско право.

От „Пирогов“ твърдят, че е дадено разрешение близките да намерят експерт.

От Министерството на здравеопазването допълниха, че комисия от хирурзи е изготвила епикриза, която е предоставена на близките.

Ние ѝ казваме, че сме до нея, че тя трябва да има сили, че Господ я държи за ръката и ще ѝ помогне. Казваме ѝ, че децата ги гледаме по най-добрия начин и никой няма да я остави. Всичко ще направим за нея“, допълни Теодора, сестра на Ирена Павлова.

Ирена има две деца - на 1 и на 12 години. Проверката на медицинския надзор продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари