Семейство обирджии: Пуснете ни на свобода, за да си гледаме сина

0
Семейството нападна на 26 май в 21,30 ч продавачка в магазин на бул. “Македония"
Семейството нападна на 26 май в 21,30 ч продавачка в магазин на бул. “Македония" Снимка: Христо Рахнев

Съжаляваме за нападението над продавачката. Нещо ни стана, но не знаем какво. Пуснете ни на свобода, за да си гледаме сина, който е малък.

С тези думи се обърнаха днес към съда Рангел Рангелов, на 28 г., и съпругата му Боряна, на 32 г.

Семейството нападна на 26 май в 21,30 ч продавачка в магазин на бул. “Македония”. След като брутално я удряха и насочиха във врата ѝ газов пистолет, те се опитаха да вземат оборота. Атаката им бе заснета от камерите в магазина. Двамата се предадоха в петък и бяха обвинени за грабеж, за който могат да получат от 3 до 10 г. затвор.

В 10 ч днес съпрузите, които са родом от монтанското с. Медковец, бяха доведени в Софийския районен съд, където се гледа мярката им за неотклонение. Пред залата ги очакваха бащите им - Цветан Рангелов и Сашо Крумов.

Според прокуратурата по делото са събрани достатъчно доказателства. Съпрузите били разпознати от битата продавачка Цветанка Амбова. След ударите, които получила от Рангел, тя имала разкъсна рана на пръста, кръвонасядания по ръцете и била в силен шок. В стаята в Студентски град, където живее семейството, били открити 11-те кутии цигари, отмъкнати при грабежа, газовият пистолет, шапката на Рангел и част от дрехите му, които носел при нападението. 

Извади парите от касата, иначе ще те гръмна”, крещял той към продавачката, докато ѝ натискал главата към щанда, стана ясно в залата. В това време Боряна се опитвала да отвори касата, в която имало 1031, 64 лв., но не могла. Продавачката натиснала паникбутона. Боряна се развикала да бягат. Те обаче изпуснали телефон пред стелажите за цигари, който ги издал. После се прибрали в Студентски град и заспали.

“Постъпката им е укорима, но няма обяснение за това глупаво поведение”, каза адвокатът им Атанас Атанасов. Хрумването им било моментно. Преди да се предадат, били много уплашени.

Според съдия Петя Топалова те са се предали не защото се разкайвали, а защото разбрали, че ги търсят. Предварително планирали и нападението, защото по-рано през деня Боряна пазарувала от същия магазин.

Съдът ги остави в ареста. “Фактът, че имат малко дете, е трябвало да ги възпре”, каза съдия Топалова. Семейството не е изпитвало финансови трудности.

Боряна учи в първи курс за рентгенов лаборант в медицинския колеж, а мъжът ѝ е зам.-управител на склад в голяма търговска верига за техника. Те са семейство от 21 юли 2012 г. и имат син на 3 г. От 17 ноември м. г. живеят в общежитие в Студентски град.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари