СЕМ преизбра Бетина Жотева за свой шеф

0
На същото заседание СЕМ реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети на обществените медии и на самия СЕМ
На същото заседание СЕМ реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети на обществените медии и на самия СЕМ Снимка: БГНЕС / Архив

Медийният съвет ще сигнализира ЕК за намалената субсидия на БНР

С четири гласа „за“ и един „въздържал се“ Съветът за електронни медии преизбра Бетина Жотева за свой председател. Мандатът ѝ е една година, пише Сега. Преди година тя смени на председателското място София Владимирова. По закон председателят на СЕМ представлява съвета, подписва актовете му, взети в изпълнение на Закона за радиото и телевизията, контролира изпълнението им, издава наказателни постановления за нарушения на разпоредбите, осъществява връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с международните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на СЕМ е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на парламента и през три години от тази на държавния глава.

На същото заседание СЕМ реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети на обществените медии и на самия СЕМ, съобщи БНР. Медийният регулатор възнамерява да постави въпроса за необходимостта от реформа във финансирането на обществените медии. Вчера Томислав Дончев, който изпълнява длъжността министър-председател, обеща да даде яснота защо кабинетът в оставка намали субсидията на БНР с близо един милион лева, за което „Сега“ писа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари