Селски кмет улови сом с човешки размери

1

Сом с човешки бой улови кметът на смолянските села Еленска и Селище Юлиян Нейков. Рибата тежи 29,5 кг. и е с дължина 170 см.

Селският управник хванал сомът трофей в яз. "Студен кладенец" край Кърджали. Нейков бил сам в лодката, когато хвърлил лек воблер за сом в язовира. Влачил със скорост около 3 км в час във водите на язовира и той се хванал. Голямата риба се опъвала около 30 минути във водата докато кметът я издърпа на брега, пише "Марица". 

За да извади екземпляра, на помощ му се притекли приятели от други лодки. "Хващал съм досега и друг път сомове. Най-големия съм улавял от брега и тежеше 13 кг. Този сом е рекорд за мен. Всичко е късмет. Може един човешки живот да мине и да нямаш късмета да уловиш подобна риба. Освен на късмета, отдавам слуката и на майсторството”, казва младият кмет.

Той се прибрал в Смолян, подозирайки за трофейните размери на улова, но покрай шума в социалните мрежи преди да са ясни раземера и теглото получил многобройни поздравления. "Раздадох риба на приятели и роднини. Заделих и за почерпка на колегите кметове", каза Нейков.

Кметът е запален рибар. 34-годишният Юлиян Нейков стана първият кмет на родното си село, след като с промяната в закона 115-те жители влязоха в бройката да имат собствен управник. Преди Селище, което е с над 2 века история, винаги се е управлявало от кметство Търън, чийто кмет Явор Говедаров е най-дългогодишният в страната, с близо 40 години стаж на селски управник.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари