Секционна комисия в Русе е смятала действителни гласове за недействителни

0
От ОИК не могат да си обяснят защо са допускани такива грешки от членовете на СИК
От ОИК не могат да си обяснят защо са допускани такива грешки от членовете на СИК Видео: Кис 13

От ОИК не могат да си обяснят защо са допускани такива грешки от членовете на СИК

Над 15% невалидни бюлетини при избора за общински съвет отчитат в Русе.

От близо 39 600 избиратели, упражнили правото си на вот, намерените в кутиите недействителни гласове са над 6000, сочат данните на Общинската избирателна комисия, предава Кис 13.

Причината за толкова голям дял на невалидни бюлетини е че не е отбелязан вот за партия, а само преференция, обясниха от ОИК. Председателят Милена Хинкова разказа и за случай с комисия, която смятала действителни гласове за недействителни.

От Общинската избирателна комисия не могат да си обяснят защо са допускани такива грешки от членовете на СИК. Именно с отчитането на преференциите е свързана една от основните грешки от Секционните избирателни комисии.

Различните видове избор също обърквали секционните комисии.

Над 930 пък са недействителните бюлетини при избора на кмет на община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    хм 4
    А ..тази дърта куха лейка от снимката докога ще е в Общината, и Предсидател на ОИК...по-млади хора..стига с дърти костенурки
  • 4
    6
    Въпрос
    Как така ВМРО нямат общински съветници, а резултата им за кмет е доста по висок от този на Възраждане?Нещо сметките тука не излизат, ама хич. Касиране на вота в Русе и отваряне на чувалите, публично и да видим.
  • 17
    5
    Гражданин
    Всички членове ли на въпросната комисия са неграмотни или нещо друго? Който си е позволил да назначи подобна комисия да понесе отговорност, и ЦИК също. Крайно време е да се превърнем в активно гражданско общество и да не позволяваме подобни своеволия и безнаказаност. Да отменят машинния вот в последния момент могат, но да назначат адекватни комисии и да опазят вота от опорочаване не могат. Докога???
  • 16
    4
    Разочарован
    Е, да де, нали затова в последния момент отмениха машинното гласуване.
  • 16
    3
    123
    писах аз преди малко, как мафията пикае върху населението. на ви хартия глупаци задръстени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари