Секта погна Рени, която поиска евтаназия

0
Държавни институциите си прехвърлят топката за страдащата майка и сина й
Държавни институциите си прехвърлят топката за страдащата майка и сина й Снимка: България Днес

Сектата „Свидетели на Йехова“ предлага пречистване на изстрадалата майка Рени Григорова от Радомир, която решава, че спасението за нея и сина й е евтаназия.

Докато това се случва, държавните ни институции си прехвърлят топката за съдбата им. Почти никой не иска да поеме отговорност за нея и сина й Стефан, който е с множество увреждания и често изпада в клинична смърт. Екипът на медията "България Днес" са потърсили за коментар служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.
"Не, не бих могъл да коментирам такива неща. Трябва да се обърнете към Министерството на здравеопазването", лаконичен е бил той по телефона.

Единствената молба на Рени и семейството й е да бъде преразгледан Законът за лица с увреждания. Измъчената майка сигнализира за промяна в него, с която се ограничава правото на личен асистент и рехабилитация на пълнолетните. Жената многократно е посещавала социалните служби в Радомир, където вместо разбиране е получавала упреци.

"Чувала съм какво ли не! Обвинявали са ме многократно за грижите, които полагам за сина си. Шефката на социалната служба ме попита веднъж, когато отивах да му взема детските, защо не си родя едно нормално дете и това не го оставя някъде", сподели с мъка страдалницата.
След множество публикации в медиите от социалната служба в Перник са се заели със случая.

"Помолила съм колегите да проверят изцяло случая. В момента имам информация, че получават всичко, което им се полага от нас по Закона за интеграция на хората с увреждания. От вчера колегите са се заели да проверят по-обстойно за ползване на социални услуги. Все още нямам информация по случая, но сме задействали нещата", коментира шефът на регионалната социална служба Ивайла Касърова.

Освен заинтересoваност от тяхна страна телефонът на Рени е прегрял от други майки, изпаднали в същото положение. Потърсила я е и жена от Полша, която е обещала да ушие дрехи за Стефан и да й ги изпрати. Сред множеството обаждания се отличило едно на странен мъж.
"Обади ми се един човек, който заяви, че е от християнска организация. Малко ми се стори, че е от тези „Свидетелите на Йехова“. Искаше да станем техни последователи. Щели да ни пречистят духовно и да ни помогнат. Аз ги отрязах, защото въобще не искам да се занимавам с такива неща", допълни Рени.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари