Сеизмолог: Земетресението премести Турция с 3 метра в посока югозапад

0
Ученият отбеляза, че общият размер на разлома е най-малко 150 километра
Ученият отбеляза, че общият размер на разлома е най-малко 150 километра

Ученият отбеляза, че общият размер на разлома е най-малко 150 километра

Земетресението в Южна Турция доведе до геоложко изместване, в резултат на което литосферните плочи се преместиха с три метра, каза в интервю за Corriere della Sera Карло Доглиони президент на италианския Национален институт по геофизика и вулканология (INGV).

Арабската плоча се е преместила с около 3 метра в посока североизток-югозапад спрямо анадолската плоча. Говорим за структура в граничната зона между този свят, Арабската плоча и Анадолската плоча“, каза експертът, предава GlasNews.

Според него "сякаш Турция се е преместила на югозапад".

Ученият отбеляза, че общият размер на разлома е най-малко 150 километра, „всичко се случи за няколко десетки секунди“.

Припомняме, вицепрезидентът на Турция Фуат Октай заяви, че броят на жертвите в резултат на мощните земетресения в Турция надхвърли 3,4 хиляди души, а повече от 20 500 са ранени.

Той подчерта, че броят на жертвите е нараснал до 3419 души, 20 534 са ранените и уточни, че в момента времето пречи на доставянето на помощи в засегнатите райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари