Сега ще ви дам аргумент защо ЕС няма бъдеще!

4
Днес берем меркелиевите отровни плодове със заложените в тях всички видове кризи - политически, икономически, демографски, енергиини, дори цивилизационни
Днес берем меркелиевите отровни плодове със заложените в тях всички видове кризи - политически, икономически, демографски, енергиини, дори цивилизационни Снимка: bTV

В системата на държавното управление на България има въведена система за "проверка и контрол" при назначаване на лица на висши управленски длъжности. Системата съществува много отдавна, коригира се където е необходимо и е доказала своята ефективност. Грешно е да се правят изводи, че тя няма способности да индикира проблем в тази посока, както и да неутрализира почти всички потенциални заплахи.

Членството ни в ЕС е изпълнение на договор, нищо повече от това. И докато до края на 90-те години имаше три основни договора, главно в икономическо направление, то последния от 1993 година рязко промени всичко отпреди, заради предприети действия в посока на федерализация на страните членки. Лично аз допусках, че в този контекст системата на ЕС за "проверка и контрол", но не онази с подобно име, а на лицата заемащи върховни постове, ще бъде съвършения административен инструмент чрез който ще се гарантира качеството на ЕС. Качество без което този съюз няма никакъв смисъл, нещо повече - вреден е.

Подобно на суспендирането на Конституцията относно казуса с гражданството на Петков /днешния назначен отвън премиер/, Борисв беше назначен с указ на президента по абсолютно същият начин – чрез суспендиране на вътрешната системата за проверка и контрол, включително Конституцията. Последното го извърши агент петър стоянов. По този начин, на практика, се извършва форма на държавен преврат чрез принудително спиране на изпълнението както на върховния закон Конституцията, така и на всички вътрешни правила. Надявам се и да разбирате кой прави действието! И какви са последствията.

Имах голяма надежда, че това, което се случва у нас от много години и на много нива ще бъде коригирано от системите за контрол и проверка от страна на органите на ЕС. Бях търпелив и очаквах да сработи поне един от индикаторите за "вирус в системата", но уви. През изминалите вече 18 години, Борисов не само премина през всички ключови постове на държавата, но и стигна до най-високите нива на европейското управление, за да го превърне в своя функция. Как стана ли? С корупция. Да, тотална, тежка и трайно установена корупция по върховете на европейската бюрокрация! Само си представете още колко такива като Борисов са стигнали до върха на ЕС? Безконтролно. А последствията?!

Днес берем меркелиевите отровни плодове със заложените в тях всички видове кризи - политически, икономически, демографски, енергиини, дори цивилизационни. Всякакви. И няма как да не се разпадаме от тях, защото те са плод на дълбоки корупционни зависимости на целия политически елит. Без изключения! И оттук нататък накъде, освен всеки по пътя си.

По български казано: Гъз глава затрива!

Николай Марков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари