Седмокласници от Караманово отбелязаха 140 години от рождението на Йовков

0

Седмокласници от Караманово четоха разкази на Йовков

По инициатива на Народно читалище „Светлина“ в Караманово седмокласниците от местното училище отбелязаха 140-та годишнина от рождението на Йордан Йовков.

Всеки от учениците прочете откъс от произведение на писателя, известен като майстор на късия разказ. Инициативата премина под мотото „Аз чета Йовков“. Момичетата и момчетата получиха допълнителна информация и научиха много любопитни подробности за живота и творчеството на Йовков от презентацията, подготвена от библиотекарите в читалището.

Произведенията на Йовков не спират на вълнуват многобройните читатели поколения наред. Разказите му са пропити от хуманизъм и одухотвореност. Самият автор признава, че не е написал нито една творба, в която да не стои действително преживяване“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Преподавателката на български език и литература Дария Илиева заедно с учениците си сякаш отново се потопиха  и преживяха трепетите и вълненията на Сали Яшар от пеещите каруци, на Моканина и бялата лястовица, на душевните терзания на Шибил и грешната Албена. Пред всеки от учениците на чина лежеше не само книга с разкази на Йовков, но и илюстрация на предпочитания разказ.

Всички жители на селото могат да разгледат и изложбата от книги и снимки на Йовков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари