Седем училища в община Русе ще обновят спортните си площадки с финансиране от МОН

0
Изцяло нова площадка ще бъде изградена в Професионална гимназия по транспорт
Изцяло нова площадка ще бъде изградена в Професионална гимназия по транспорт Снимка: ПГ по транспорт - Русе

Изцяло нова площадка ще бъде изградена в Професионална гимназия по транспорт

Седем училища в община Русе са одобрени за финансиране по програмата за изграждане и ремонтиране на спортни площадки на Министерството на образованието и науката.

Изцяло нова площадка ще бъде изградена в Професионална гимназия по транспорт. Тя ще бъде с площ от 1000 кв.м, а за изграждането ѝ е отпусната сумата от 199 421 лева.

В останалите учебни заведения ще бъде ремонтирана съществуващата спортна инфраструктура. Най-голямата сума в размер на 300 000 лева е отделена за СУ „Възраждане“, където спортната площадка е с площ от 3000 кв.м.

Финансиране е осигурено и за ОУ „Тома Кърджиев“ и Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ в Русе, които ще получат по съответно 153 000 и 191 400 лева.

ОУ „Христо Смирненски“ в кв.“Долапите“ ще има ремонтирана площадка за сумата от 100 000 лева.

Одобрени са и две училища в малки населени места – ОУ „Отец Паисий“ в Мартен, за което се отпускат 200 000 лева, и ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Николово, което получава 100 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари