Седем души са ранени при пожар в туристически лагер в Германия

0
Вероятната причина за пожара е експлозия на газова бутилка
Вероятната причина за пожара е експлозия на газова бутилка Снимка: DPA / архив

Вероятната причина за пожара е експлозия на газова бутилка

Най-малко седем души бяха ранени при пожар, който избухна в неделя вечерта в палатков лагер, разположен в окръг Валезау в германската провинция Бавария, съобщи в. "Билд" в неделя, предава Дарик радио.

Запалила една от караваните, в която живеело тричленно семейство (съпруг, съпруга и дете).

Вероятната причина за пожара е експлозия на газова бутилка. Свидетелят, според вестника, чул експлозията и освободил хората от горящото возило. Мъжът е получил тежки изгаряния и е откаран в болница. 38-годишната му съпруга също е настанена в болница със силно вдишване на дим. Други петима почиващи са страдали от леко отравяне с въглероден окис. На място им е оказана медицинска помощ. След съответно предупреждение лагеристите успяха да напуснат лагера.

В същото време се посочва, че са изгорели 10 каравани. Между 15 и 17 обекта са унищожени или повредени. Сиянието на пламъка се виждаше отдалеч. На място са пристигнали множество спешни служби (около 200 души). Участват и два хеликоптера, които издирваха летовници, укриващи се в гората от пожара. Ситуацията се усложни от факта, че по време на гасенето на пожара на различни места се появиха експлозии. На място, според Bild, ще бъде извършена съдебно-медицинска експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари