Сдружението на заведенията: Среща между бранша и Финансовото министерство не е имало

0
Някои от предложенията звучат смехотворно, заяви Емил Коларов
Някои от предложенията звучат смехотворно, заяви Емил Коларов Видео: bTV

Някои от предложенията звучат смехотворно, заяви Емил Коларов

Сдружението на заведенията в България отговори на финансовия министър Асен Василев, който във вторник заяви, че правителството е приело пакет от данъчни корекции на извънредно заседание след среща с браншовите организации.

Щом се отнася до ставката на ресторантьорите и хотели, получихме доста предложения от техните организации с това да се въведат ПОС терминали във всички заведения с 2,3,4 и 5 звезди. Да се плащат заплатите по банков път. Да има минимални ставки за персонал, които да са повече от минималната заплата. Ако това всичко го има, 9% могат да останат като временна мярка“, каза във вторник в МС Асен Василев.

Среща между бранша и Финансовото министерство не е имало. Имаше покана към повечето браншови организации за среща на 24 октомври и ние върнахме писмо, с което казахме, че сме готови на среща, но не преди изборите, а след втория тур, защото за нас това щеше да е политическа среща“, каза Емил Коларов, председател на Сдружение на заведенията в България, предаде bTV.

Той посочи, че не знае с кого се е среща Асен Василев и добави, че може би с някои отделни собственици на заведения, но това не означавало, че се е срещал с браншовите организации.

Ние не разбрахме за какво точно иде реч. Някои от предложенията звучат смехотворно. ПОС терминали има в почти всички заведения. Някъде може да няма техническа възможно да има ПОС терминал“, посочи Коларов.

По думите му това било проблем на банковата система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари