Счетоводителка от Разград присвоила над 1 000 000 лева

0
За деянието се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години
За деянието се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години

За деянието се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години

Окръжен съд – Разград взе мярка за неотклонение „Подписка“ спрямо 46-годишната Е.М., обвиняема по досъдебно производство за това, че в Разград, в условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице – счетоводител е присвоила чужди пари – 1 157 000 лв. /един милион сто петдесет и седем хиляди лева/ от дружеството, в което работи. Деянието е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

От прокуратурата са поискали съдът да наложи мярка за неотклонение „Домашен арест“ тъй като е налице обосновано предположение, че обвиняемата със 163 деяния, в качеството си на длъжностно лице, е присвоила парите, а за извършеното престъпление, което по смисъла на закона е „тежко“, НК предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Според обвинението има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие за да избегне наказателна отговорност.

Защитата на обвиняемата пледира, че голяма част от доводите на държавното обвинение са правилни, но липсва каквато и да е опасност да се укрие, тъй като обвиняемата е знаела, че срещу нея се води досъдебно производство и ще бъде привлечена като обвиняема. Поиска да не се взема мярка за неотклонение или да се вземе мярка за неотклонение „Подписка“.

След като разгледа събраните до момента на досъдебното производство писмени, гласни доказателства и заключения на съдебно-счетоводни експертизи, съдебният състав счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението. Съдът прецени, че не е налице опасност да се укрие, тъй като данните за семейното положение, личността на обвиняемата, процесуалното й поведение до момента и чистото съдебно минало оборват тази презумпция.

Поради изложените съображения, определи, че към момента най- адекватната мярка за неотклонение, която следва да определи спрямо Е.М. не е „Домашен арест“, а „Подписка“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 3-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Васил
    Ебаси и дружеството, след като дълго време не са разбрали, че канцеларският плъх откраднал един милион! Малко ги е думнала.
  • 3
    1
    Дсеррррр4444
    Хайде в затвора!!!Там ще си харчи парите!!!!Абе какъв мозък има тази жена?Мисли си,че сметките и ще излязат и нама да бъде забелязана!!!ХА,ХА,ХА!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари