Сбогом на евтиния бензин

37
Войната в Украйна вече се усеща по цените на горивата у нас
Войната в Украйна вече се усеща по цените на горивата у нас Снимка: Ясен Русков / Facebook

Войната в Украйна вече се усеща по цените на горивата у нас

След рекордните цени на природния газ и тока, за които няма изгледи скоро да се успокоят, идва ред на бензина, дизела, пропан-бутана и метана.

Само за три дни бензин и дизел са поскъпнали с 10 стотинки

Най-масовият бензин А-95 се продава средно за 2,65 лева. за литър, дизелът – за 2,71 лева, а пропан-бутанът - за 1,45 лева, показва бърза справка във Фуело. Бензинът A100 вече закова 3,00 лева за литър, Дизел премиум - 3,05 лева и Метан - 2,82 лева.

Варненци днес осъмнаха с новите цени а горивата

Ясен Русков е споделил в социалната мрежа снимка с новите цени на известна верига бензиностанции.

В четвъртък, първия ден на военната операция на Русия в Украйна, и двата вида горива се търгуваха за около 2,55 лв. Прогнозите на бранша са най-масовият бензин А-95 да пробие психологическата граница от 3 лева за литър съвсем скоро.

Сбогом на евтиния бензин

Според подготвяна нова евродиректива от 2023 г. акцизът за всички горива, използвани в транспорта, ще се смята според енергийно съдържание, а не на литър, както е в момента. Само от тази промяна косвеният данък за бензина ще се увеличи с 50 ст., за дизела – с 1,40 лв., за пропан-бутана – от 18 до 40 ст., а за метана, който се използва като моторно гориво – до 76 ст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    До 17:
    Монка, а бе ти прочете ли поне веднъж това, което си написал? Три пъти го чета и се напъвам да разбера какво, аджеба, искаш да ни кажеш, ама след всеки прочит написаното от теб ми заприличва на ... празните мисли на един празен човек!
  • 1
    17
    Симеон
    Как не ви е срам? Може ли хората да са толкова злобни? Дори тук в коментарите криейки имената си стават смели, плюят, обиждат.. Как така един път не се подкрепи пълноценно едно правителство, дори в грешките. Всеки си сложил украинските знамена, подкрепят сляпо дори не знаят защо го правят, но трябва да го видим всички във фб. За да се подобри състоянието на страната и на държавата всеки сам трябва да си даде зор и да се стреми към по-добро, но не виждат се само грешките, които биват натяквани непрестанно. За манипулацията, която ни оказват с клипове и хулигански прояви в интернет, не ми се говори. Един път да от 12 години да минат на власт хора, които се опитват да минем напред към по-добро и какво получават подкрепа? Вместо подкрепа (подкрепям нито една партия, но да гласувах за ПП) излизат платените мутри викат, замерят и обиждат така ли трябва да е това ли е примерът, който искате - саморазправа, буйни агитки (цивилни посягащи на служители на мвр) готови да се бият ако наоколо има камери и телевизия, хората гласуваха и за жалост над 30% от българското население не се явиха в урните, но населението не е виновно, виновни са "управляващите", но май хората забравят че народа е пряко обвързан с тези хора. Докато в училище вместо детето е "виновен" учителят, на пътя като нямате пуснати фарове е "виновника" полицаят с фиша и докато всички хулят и пулят правителствата, които ни управляват още при първите им грешки вместо, невиждайки липсата на глас то държавата няма да се оправи. Ппс. Аз лично не подкрепят много от действията на г-н Кирил Петков въпреки това не го обиждам, не го виня за всяка беля и грешка в България (много от които дължащи се на "работещите") и още по-малко не смея да целя със снежна топка човек достигнал до този пост, длъжност. Това е под всякаква критика! Такива са възпитанието и ценностите на някои хора или по-скоро липсата на такива.
  • 3
    16
    Бойко
    Напускате Евросъюза и ви вкарвам гориво от Русия на половин цена.
  • 27
    15
    ...
    Ами като се редите на опашки, ще ви вдигнат цената бе, спекула му се казва на това. Да ви еба у селяните прости.
  • -20
    14
    хехе
    Да му мисли, който няма пари. След някоя друга седмица ще натиснат ОПЕК да вдигне добива и пак всичко ще е както преди, само Путя ще го лапа още по-голям. И преди е ставало, и пак ще стане. Който няма пари да зареди 1-2 пъти по-скъп бензин (и то не много по-скъп, най-многол лев по-скъп) си има по-сериозни проблеми от цената на бензина, хахахахах.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари