Сблъсък на хакери в Русе

1
Те ще разработват приложения, които решават проблеми на Русе или правят живота на русенци и гостите на града по-лесен
Те ще разработват приложения, които решават проблеми на Русе или правят живота на русенци и гостите на града по-лесен

Хора с интереси в областта на софтуерната разработка, онлайн предприемачеството, информационните технологии и иновативните продукти ще се съберат през уикенда в Русенския университет за участие в първото по рода си състезание Ruse Hack 2015.

Това съобщиха организаторите от Startup Factory, Русенският университет и „Идеята МИ“. До момента участие са заявили повече от 30 души.В рамките на състезанието те ще разработват приложения, които решават проблеми на Русе или правят живота на русенци и гостите на града по-лесен.

Идеята е да се привлекат ученици и студенти с интереси към ИТ сектора, които да развият дух на предприемачество и придобият увереност в способностите си да разработват собствени идеи с пазарна стойност, подчерта проф. Михаил Илиев.

До участие в надпреварата се допускат отбори от 2-ма до 4-ма души, които могат да се сформират както предварително, така и преди старта на самия хакатон. Задължително е поне един човек от отбора да бъде програмист. Нямат значение нивото и опитът му в областта на софтуерните разработки.

Очакванията са по време на хакатона да бъдат създадени приложения за градския транспорт, сигнали за администрацията, 3D-визуализация на обекти в Русе, навигация в обществени сгради и др.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари