Сбъркани указателни табели развеселиха русенци

24
До седмица се очаква сгрешените табели да бъдат заменени с правилни
До седмица се очаква сгрешените табели да бъдат заменени с правилни Снимка: Facebook

До седмица се очаква сгрешените табели да бъдат заменени с правилни

Грешно изписани указателни табели в Русе станаха обект на масови подигравки в социалните мрежи вчера. Според българския им текст трябва да показват откъде да минават моторните превозни средства, за да преминат транзитно към Букурещ.

Ако на български текстът е „Транзит Букурещ“, то именно изписването му на латиница развесели местните. На табелата е написано „Tranzit Bukuresht“ като и двете думи са грешни. Верният надпис трябва да бъде „Transit Bucharest“.

От общинската администрация обясниха, че грешката е допусната от фирмата изпълнител и е установена от местните експерти по транспорта, съобщи в. БРЯГ . Поръчката е дадена на варненска фирма, която сега ще трябва да изпълни рекламация и да поправи грешните табели. Те трябва да са разположени преди и по международното шосе, за да могат да отклоняват тировете, за да не влизат в кварталите, а да се движат по правилния път за румънската столица. До седмица се очаква грешните табели да бъдат заменени с правилните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    До 5
    Не съм съгласен! Аз се считам за грамотен и качествен, но повечето работодатели предпочитат тъпички кифлички, за да не им дават големи заплатки. А от качество на работата никой не се интересува!
  • 3
    5
    работодател
    Липсата на грамотни, качествени хора си личи навсякъде.
  • 4
    4
    Spermaman
    Алооу клати-путки, изпълнителя ще напише каквото сте им пратили да напишат. Или вие по телефона им давате задачите/договорите. Малоумна паплач!
  • 11
    3
    СвръхАз
    … и какво се учудваме? Човекът, правил табелите си е слушал чалгата, и си е дърпал райския газ до 5 сутринта, после е отишъл на работа, и така… наемате необразовани, за да се плащат по-малки заплати, резултата е налице. Според мен тази гирма не само трябва да се санкционира АДЕКВАТНО, не с 500 лева глоба, а и да попадне в регистър за недостъпни поръчки от общината. Предлагам само..
  • 19
    2
    българин
    На тези мързеливи некадърници да им се намалят заплатите с 30%.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари