Създадоха ваксина срещу затлъстяване

3
Хората ще могат да отслабват и без да прибягват до интензивни физически упражнения
Хората ще могат да отслабват и без да прибягват до интензивни физически упражнения Снимка: flickr

Учени от университета в Копенхаген установиха, че белтъкът IL 6, може да се използва като задействащ механизъм за изгарянето на големи количества подкожни мазнини, пише в. "Дейли мейл", предава БТА.

Въз основа на синтеза на белтъка специалистите разработиха препарат, който с една инжекция може да "излъже" организма активно да се освобождава от подкожните мазнини. Изследователите установиха, че нивата на белтъка IL6 значително се повишават по време на физически натоварвания. Това води до изгарянето на мазнините в клетките и мускулите. 

След като провели тестове с ваксината, датските специалисти стигнали до извода, че хората ще могат да отслабват и без да прибягват до интензивни физически упражнения.

Особеностите на новото откритие се състоят в това, че IL-6 се явява своеобразен енергиен регулатор и може "по команда" да пренасочва енергията, "натрупана" в организма при изгарянето на мазнините. Инжекция на допълнителни количества от този белтък в човешкия организъм отключва верижна реакция при изгарянето на мазнините и въглехидратите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари