Съюзът на съдиите: Неморално е съдията да бъде злепоставян

0
Според съдиите обществената дискусия по темата се води без да се познават доказателствата по делото
Според съдиите обществената дискусия по темата се води без да се познават доказателствата по делото

Според съдиите обществената дискусия по темата се води без да се познават доказателствата по делото

В своя позиция от Съюза на съдиите заявяват, че гражданският гняв за съдебното решение е напълно разбираем, но допълват, че в такъв момент обясненията на магистратите трудно могат да бъдат чути, защото те говорят на институционален език и не могат да подхождат емоционално, предава БНТ.

Според съдиите обществената дискусия по темата се води без да се познават доказателствата по делото. И допълват, че е недопустимо отношението към съдийката, чийто снимки - лични и на дома ѝ - били показани и тя била злепоставена пред обществото.

"С ясното разбиране, че на този етап на ескалация на отприщения граждански гняв и недоволство (напълно разбираеми) е трудно да бъде чут някой, който не може да си позволи да подхожда емоционално, който говори на институционален език (не само защото на това е способен, но защото и иначе не бива) и е посочен като част от генерализирания виновник за общественото безпокойство, предлагаме на вниманието на всички някои разяснения, които се надяваме, че могат да бъдат полезни.

Отношението към съдебния състав от Окръжен съд Стара Загора и най-вече към съдията-докладчик също представлява наш общностен провал... защото позволихме призиви за линч на съдията, разпространяване на нейни лични снимки, на снимки на нейната къща с посочване на населеното място... Съдията от окръжен съд разглежда всякакви дела, поради което е неморално да бъде злепоставян...", пише в позицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Аре стига глупости
    Във въззивното производство съдията няма накъде да шава. Има едни документи, има медицинска съдебна експертиза, няма свидетели, няма нови показания, няма нищо освен папка с книжа. Що пък съдийката да не му постанови смъртна присъда по снимки, пък после разследването да си прави каквото иска. Сериозно ли сте идиоти?
  • 5
    6
    Аз
    Тази съдийка да се разследва за корупция
  • 7
    5
    Независим
    Не означава недосегаем. Обществото не може да търпи повече, ще се наложи да промените вътрешното си убеждение при постановяване на решенията се съобразно чувството за справедливост на обществото, което осигурява заплатите ви и съответно да бъдете адекватни на очакванията му за справедливост.
  • 5
    4
    Мъдър
    "Каквото си посял това ще пожънеш"!
  • 6
    3
    Гост
    Аз така лекичко, институционално да им го подам на уважаемите магистрати , до макарите. Жалко хрантутници. Безполезни твари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари