Съветниците в Пловдив отложиха съдбата на Альоша

0
ДСБ искат премахване на монумента до края на годината, а от „Има такъв народ“ настояват да бъде проведен референдум
ДСБ искат премахване на монумента до края на годината, а от „Има такъв народ“ настояват да бъде проведен референдум Снимка: БНТ

ДСБ искат премахване на монумента до края на годината, а от „Има такъв народ“ настояват да бъде проведен референдум

Съдбата на паметника Альоша на хълма "Бунарджика" окончателно отпада като предложение от дневния ред на пловдивския общинския съвет на 17 януари, предаде БНТ.

Причината е становището на постоянните комисии към местния парламент, които изискваха допълнителни финансови и технически разчети от ресорните заместник-кметове. Те трябва да кажат колко би струвало провеждането на референдум по темата, колко би струвал демонтаж и освен това технически как евентуално би могъл да бъде извършен. След като те бъдат изготвени, предложението отново ще бъде разгледано в комисиите.

По темата имаше две предложения. Съветниците на ДСБ внесоха идея за премахване на монумента до края на годината, а от „Има такъв народ“ настояват да бъде проведен референдум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари