Съветниците от ГЕРБ: Кметът иска да загроби общината със заеми от близо 35 милиона лева

0
Според Орлин Дяков това е безотговорно и може да се стигне до фалит
Според Орлин Дяков това е безотговорно и може да се стигне до фалит

Според Орлин Дяков това е безотговорно и може да се стигне до фалит

"Кметът и администрацията искат да загробят следващите след тях със заеми от близо 35 млн .лв. Не искам да казвам, че може да се стигне и до фалит на общината. Това е безотговорно“, заяви председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-Русе Орлин Дяков. Част от съветниците дадоха пресконференция във връзка с темите от утрешната сесия на Общинския съвет, предаде Русе Медиа.

Дяков припомни, че все още имат да се изплащат около 7 млн. лв. от предишния кредит за ремонт на улиците. За бъдещия плувен комплекс са гласувани 10 млн .лв. кредит, сега се искат още 12 млн. лв. за улици. Освен това ще се вземат пари за улично осветление и според сметките на съветниците от ГЕРБ заемите ще достигнат близо 35 млн. лв. А ако общината загуби делото за финансовата корекция за анаеробната инсталация, ще дължи още 7 млн. лв., коментира Орлин Дяков. Изчисленията на съветниците сочат, че 100 млн .лв. от бюджета идват от държавата, а 87 млн .лв. са собствените приходи на общината, от които половината ще отидат за заеми.

Орлин Дяков коментира и извънредната докладна за летището, която не е гледана на комисии. Според него това не е правилно, тъй като е важно всички да се запознаят с материала. „Нашата група искаме да се случи нещо хубаво с летището, да има междуградски полети. Но материалът трябва да се обсъди и да бъдем убедени, че наистина ще се случи нещо“, каза Дяков.

Съветникът Светлозар Симеонов се спря на въпроса с асфалтирането на улиците и технологията, по която се извършва. Той припомни, че според общинската наредба общината извършва контрола и приема обектите след ремонт. Симеонов ще иска проверка дали качеството отговаря на написаното в протоколите. Той изрази и становище, че не е целесъобразно да се асфалтират улици, които предстои да се изпълняват по водния проект, и общината да тегли заем за това. Сред въпросите, които ще постави на администрацията, е и съдбата на спортната зала на СУ „Васил Левски“. След отказа на изпълнителя от договора там не се случва нищо.

Съветникът Иван Иванов коментира темата с общинските имоти, като обясни, че общината продължава да бъде брокер и да продава собственост, без визия за инвестиране и инфраструктурни проекти. Той обясни, че води чуждестранни инвеститори в Русе, но инфраструктурата на Индустриалния парк вече се задъхва, а не се прави нищо.

От групата на ГЕРБ обявиха и питанията си към администрацията – за ремонтите в общинските жилища и за загробването на домашните любимци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    С.С.
    Пенчо отново кмет ! Летище ,ВИК проект , прости пролетарии + стари комунисти и готово ! Дани е честита простотия още 4 години !
  • 4
    3
    ...
    „все още имат да се изплащат около 7 млн. лв. от предишния кредит за ремонт на улиците“ Кой предишен кредит? От стоилово време ли? Аааа! Значи вашия човек може да завещава да приемниците си дългове, а другите не могат. Е, па решили са и сегашните да се облажат на народната софра. Ама вярно с големия черпак. А най сме си виновни ние, че ги търпим и даже заплати има плащаме. Видов ден ако имаше, като тръгнем назад през годините до 1989-та, не знам дали щеше да има кмет, дето да не виси от някое дърво, барабар с родата и аверите им. То големи далавери, голямо нещо, а ние дето плащаме масрафа все в калта газим.
  • 16
    2
    осигурител
    групата герб да се не притеснява, а да пита дуловското чудо що действа срещу нас.
  • 19
    1
    LOL
    Абе тез милиони за нищо ги нямате бе. Понамалете малко партийните комисионни бе. За 10 милиона всяка строителна фирма ще ви построи не само басейн, ами цяло имение с басейн и СПА. Я се огледайте в офертите за имоти включително и чуждестранните, какви имения с по няколко отопляеми басейни - вътрешни и външни, сауни, фитнеси, чудесии и то за под 5 милиона. За 10 ще е ЛУКС! Вие с тоя проект се каните да откраднете поне 5 милиона, строителя и той ще вложи 1 милион и другото в джоба. И пари за подръжка бас ловя, че не са включени в тази сума от 10 милиона, така че всяка година ще има допълнително облажване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари