Съвети как да не спрем бягането дори при тропически температури

0
Задължително трябва да приемате вода за рехидратация и поне в тези горещи дни да намалите темпото.
Задължително трябва да приемате вода за рехидратация и поне в тези горещи дни да намалите темпото.

Една от най-честите препоръки в днешно време е да не излизаме без нужда в най-горещата част от деня

Това обаче не означава, че трябва да спрем отдиха.

Експертите съветват как да продължим да бягаме дори при тези тропически температури, пише BG VOICE

Трябва да внимавате къде ще бягате и по кое време. Задължително трябва да приемате вода за рехидратация и поне в тези горещи дни да намалите темпото.

Според изследване на американския експерт Джеф Годи, ако температурата на въздуха е с 10 градуса по-висока от нормалната, бягането трябва да е с 30 секунди по-бавно.

Препоръчително е, ако бягате 30-40 минути, да изпиете два пъти по половин литър вода и да избягвате да бягате по асфалт, а да го правите в парк и други зелени площи, за предпочитане рано сутрин или вечер.

Освен температурата влажността на въздуха също ограничава бягането. Тялото ни се охлажда чрез изпотяване, затова трябва да носим и подходящи леки дрехи.

И, внимавайте, по време на бягане не трябва да се разболявате и да спирате. Ако чувствате, че гърлото ви е сухо и не можете да преглъщате, това означава, че вече сте дехидратирани.

Симптомите на топлинен удар са световъртеж, сърбеж по лицето, студена пот, ускорен пулс и обща слабост, но, разбира се, не трябва да го допускате.

Спирайте често и пийте вода и незабавно спрете да бягате, ако получите някой от тези симптоми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари