Съветът на ЕС обсъжда напредъка ни за присъединяването към Шенген

0
Вътрешните министри на страните от ЕС заседават днес в Брюксел
Вътрешните министри на страните от ЕС заседават днес в Брюксел

Вътрешните министри на страните от ЕС заседават днес в Брюксел

В дневния ред на срещата е дебат за актуалното състояние на шенгенското пространство. Гласуване за приемането на България и Румъния в него обаче няма да има. За да бъдат приети двете страни в Шенген, трябва да има пълно единодушие сред 27-те държави от ЕС.

Засега Нидерландия и Австрия не са представили окончателните си позиции, затова гласуването за приемането на България и Румъния в Шенген се очаква да бъде по-късно през декември.

Вътрешните министри от ЕС да обсъдят и последната мисия в България, която Нидерландия поиска, преди да вземе окончателно решение за приемането ни в Шенген. Резултатите от нея бяха представени в края на миналата седмица и заключенията бяха положителни за страната ни.

Испания, която председателства Съвета на ЕС, се надява да осигури необходимото единодушие за приемането на България и Румъния в Шенген до края на тази година. Мадрид е готов да организира извънредна среща на вътрешните министри или да постави въпроса на гласуване чрез писмена процедура.

В срещата в Брюксел днес участва министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари