Саудитска Арабия отмени забраната за влизане в страната

1
Отмяната влиза в сила от неделя
Отмяната влиза в сила от неделя Снимка: Getty Images/Guliver

Саудитска Арабия, която прекрати международните полети поради мутация на коронавируса, отбелязана в редица страни, отменя забраната за влизане в страната от неделя, съобщава Саудитската агенция за пресата, позовавайки се на официален източник от вътрешното министерство на страната.

В допълнение към международните полети, на 21 декември влизането в страната през сухопътни прелези и морски пристанища също беше временно затворено за период от седмица с възможност за удължаване с още една седмица. В понеделник Саудитска Арабия обяви решението си да удължи затварянето на границите поради новия щам на коронавируса за още една седмица, съобщава ТАСС.

Следва да се отбележи, че след отваряне на границите, пътниците без гражданство в кралството трябва да са прекарали най-малко две седмици извън Великобритания, Южна Африка и други страни, където се разпространява новия щам на коронавируса, преди да пристигнат в Саудитска Арабия. Посетителите трябва да предоставят и резултатите от PCR теста, който потвърждава липсата на заболяването.

Освен това пристигащите ще трябва да прекарат в самоизолация от 3 до 14 дни, в зависимост от коя държава са дошли, както и да се подложат на лабораторен PCR тест за коронавирус.

В средата на декември британски учени обявиха откриването на мутирал вариант на коронавируса, който може да бъде свързан с бързото разпространение на заболяването, което причинява в югоизточната част на Англия. По предварителни данни новият щам може да е със 70% по-заразен, но няма доказателства за по-голямата му смъртност. Впоследствие няколко държави прекратиха полетите до Великобритания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари