Сателитният интернет Starlink за кораби струва $5000 месечно

0
Starlink Maritime ще осигурява интернет връзка със скорост до 350 Mb/s
Starlink Maritime ще осигурява интернет връзка със скорост до 350 Mb/s Снимка: Starlink.com

Starlink Maritime ще осигурява интернет връзка със скорост до 350 Mb/s

SpaceX представи своята нова версия на терминала за използването на сателитния интернет Starlink. По този начин става възможно използването на бърза и широколентова интернет връзка на кораби, яхти и т.н, пише KALDATA.

Новата версия на терминала носи името Starlink Maritime и осигурява интернет връзка със скорост до 350 Mb/s. Това е гигантски ръст на скоростта на обмен на данните в сравнение с досега предлаганите подобни услуги за моретата и океаните. При това цената на инсталацията не е чак толкова висока, особено в сравнение с конкуренцията. Един терминал Starlink Maritime е с цена $10 хиляди.

Месечният абонамент за тази услуга струва $5000, но се очаква, че с увеличаването броя на потребителите цената както на терминала, така и на услугата, ще намалее.

Да напомним, че домашният Starlink е с цена $600 за терминала и $110 месечна вноска.

Илън Мъск допълва, че новият терминал е оборудван с нова антена с по-висока чувствителност, като може да поддържа стабилна връзка дори и при силна буря. Устройството е добре защитено от вредното влияние на солената вода. Генералният директор на SpaceX каза още, че преди време неговата космическа компания е плащала по $150 хиляди месечно за да може да има интернет връзка в морето и океана, необходима за ракетите и степените за многократно използване на компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари