Съскаща опасност налази варненци

0
За последните две седмици петима души са потърсили помощ във варненската Клиника по токсикология заради ухапвания от змии
За последните две седмици петима души са потърсили помощ във варненската Клиника по токсикология заради ухапвания от змии

За последните две седмици петима души са потърсили помощ във варненската Клиника по токсикология заради ухапвания от змии.

Трима от тях са били настанени за лечение. Най-сериозен се е оказал случаят на 43-годишен мъж, който е получил шокова реакция. Това съобщи шефът на звеното във Военноморска болница, доц. Снежа Златева, цитирана от Moreto.net.

По думите й, пациентът най-вероятно е направил и алергична реакция, а състоянието му се влошило толкова, че случаят можел да бъде определен като един от най-тежките за последните десетина години. Човекът получил доста сериозни локални увреждания на единия крак. Змията, която го ухапала била в трева във вилното му място.

И останалите пострадали са били нападнати от влечугите във вилни зони в областта. А една от приетите за лечение е жена на 32-години. Тя била ухапана от змия докато вървяла боса по улица в село във Варненско.

Източник: Moreto.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари