САЩ започват мащабни учения за ядрено възпиране

1
В учението Global Thunder 23 участва целият личен състав на стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ
В учението Global Thunder 23 участва целият личен състав на стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ Снимка: Facebook

В учението Global Thunder 23 участва целият личен състав на стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ

Стратегическото командване на Съединените щати започва годишното си ядрено контролно учение Global Thunder 23 на 11 априли, се казва в съобщение на командването, цитирано от Агенция Фокус.

В учението Global Thunder 23 участва личният състав на цялото стратегическо командване на въоръжените сили на САЩ, включително неговите съставни и подчинени части. Участват и представители на съюзнически държави, преди всичко Великобритания.

"Целта на ученията GT23 е да се засили ядрената готовност и да се осигурят безопасни, сигурни и надеждни сили за стратегическо възпиране. Тези учения се провеждат ежегодно и не са отговор на действията на която и да е страна или други участници“, се подчертава в съобщението.

Командването на въоръжените сили на САЩ предупреждава за увеличаване на полетите на бомбардировачи по време на учението.

Според плана на Обединеното командване на Съединените щати, стратегическото командване отговаря за стратегическо възпиране, ядрени операции, съвместни операции в електромагнитния спектър, противоракетна отбрана, анализ и насочване.

През октомври 2022 година Северноатлантическият алианс и Русия провеждаха военни учения за възпиране почти едновременно . Вниманието към подобни учения се засили с оглед на войната в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари