САЩ са обсъждали неофициално с Анкара изпращането на системи С-400 на Украйна

1
Според анализатори идеята ще бъде отхвърлена от Турция
Според анализатори идеята ще бъде отхвърлена от Турция Снимка: sputniknews.com

САЩ са повдигнали неофициално пред Турция въпроса за възможността Анкара да изпрати своите руски системи за противоракетна отбрана С-400 на Украйна, съобщават източници, цитирани от агенция Ройтерс.

Искането е било споменато по време на посещението в Турция на заместник-държавния секретар на САЩ Уенди Шърман по-рано този месец, предава БНР.

Администрацията на американския президент Джо Байдън иска от съюзниците в НАТО, които използват руско оборудване, да обмислят прехвърлянето му на Украйна.

Според анализатори, цитирани от Ройтерс, идеята ще бъде отхвърлена от Турция. Турските власти не са коментирали американски предложения, свързани с прехвърляне на S-400 на Анкара, които отдавна са причина за спор между двете държави от НАТО. Турски анализатори са коментирали пред агенцията че има много пречки това да се осъществи, вариращи от технически съображения, свързани с експлоатацията, до политически опасения за ответен удар на Москва срещу Анкара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Монев
    Този старец,ще хвърли света в трета ядрена война.С демагогското си мислене,той принуждава Путин,да предприеме нестандартно отношение към процесите в съседна за Русия държава.Ястребите зад Океана предлагат ракетите, S-400 произведени в руските заводи,да падат точно върху тези предприятия.Да не дава Господ,ако американците не спрат този индивид,какво очаква света!
  • 11
    1
    русенец
    От Анкара искали ЗРК, от Словения искали ЗРК, от Полша искали ЗРК, само от нашите нищо не били искали, само някакъв батальон съвместен да правели и то само за тренировка. Нещо не ми се вярва. Бърборковците са ни насадили на пачи яйца отново. Иначе Анкара е дала отрицателен отговор, като точните му думи не са цитирани.:) Турците са хора с достойнство!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари