САЩ са най-печеливши от европейската енергийна криза

0
Високите цени на енергията ще доведат до отслабване на европейската икономика през следващите 10 до 20 години
Високите цени на енергията ще доведат до отслабване на европейската икономика през следващите 10 до 20 години Снимка: Getty Images

Високите цени на енергията ще доведат до отслабване на европейската икономика през следващите 10 до 20 години

След началото на руско-украинския военен конфликт САЩ с всички сили насърчават Европа да налага санкции срещу Русия, което доведе до енергийна криза на стария континент, но те самите печелят най-много от това.

На 9 октомври прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков посочи, че американски компании продават на Европа природен газ на цена три до четири пъти по-висока от пазарната и реализират изключително високи печалби. Несправедливите сделки, по думите му, ще доведат до отслабване на конкурентоспособността на европейската икономика през следващите 10 до 20 години, пише Радио Китай.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че европейските държави получават енергия на изключително висока цена от съюзниците си САЩ и Норвегия, и това не е „истинско приятелство“.

На 29 юли американският енергиен гигант „Ексън мобайл“ (Exonmobil) обяви, че нетните му приходи през второто тримесечие на тази година са били 17,9 милиарда долара, което е най-високата тримесечна печалба в историята му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    Станко
    Малееее - не мога да повярвам, че имаме такава статия. Браво! Дано по-често да има отваряне на очите, че краварите никога не са имали мерак да помогнат.
  • -2
    1
    Макс1
    Ха добро утро заблудени европейци.Не ви ли стана ясно ,че докато слугувате на САЩ ще става все по зле за вас и по добре за тях.САЩ искат да командват света и силна Европа и Русия не им трябва,те си гледат единствено и само техните интереси.Не им пука нито за вас още по малко пък за Украйна.Целта е да сринат Русия и Европа ,а вие си вярвайте,че са ви приятели,слушайте ги още безбрекословно и ще видте до къде ще ви докарат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари