САЩ ликвидираха лидера на Ал Каида

0
Джо Байдън: Зауахири беше убит по моя заповед
Джо Байдън: Зауахири беше убит по моя заповед

Джо Байдън: Зауахири беше убит по моя заповед

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви наживо по телевизията смъртта на лидера на Ал Каида, египтянинът Айман аз Зауахири, който е бил убит в нощта на събота срещу неделя в Афганистан при нападение с дрон, съобщиха световните агенции.

"По моя заповед в събота САЩ проведоха успешно въздушен удар в Кабул, Афганистан, при който беше убит емирът на Ал Каида Айман аз Зауахири", заяви Байдън в кратка реч, произнесена от Белия дом.

"Въздадено беше правосъдие и този терористичен лидер вече не е сред нас", добави президентът на САЩ, цитиран от Франс прес. Според него смъртта му ще позволи на семействата на жертвите на атентатите на 11 септември 2001 г. в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и в централата на Пентагона край Вашингтон, "да продължат напред".

Присъствието на Айман ал Зауахири в Кабул е "явно нарушение" на споразуменията, постигнати с талибаните в Доха през 2020 г., според които ислямистите се задължаваха да не дават убежище на Ал Каида, отбеляза представител на САЩ. Той уточни, че лидерът на терористичната организация е бил забелязван "многократно и за дълги периоди от време на балкона, където накрая беше нанесен удара".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    СЛАВА УКРАИНЕ!
    Много скоро идва ред и на лидера на Руслямска държава - злото джудже Путкин, барабар с целият му антураж!
  • 1
    4
    РУК за раша
    А лидера на Сатрапия кога? Кога? КОГАААА???
  • 2
    3
    до 3
    Е, САЩ създадоха Ал Кайда , САЩ си ги избиват. Между другото ЦРУ създаде и Садам Хюсеин и ИДИЛ. Странно, защо отрочетата на САЩ все се превръщат в някакви кръвожадни изроди , неподдаващи се на контрол?! Нещо им е сбъркано в гените на тези американци.
  • 3
    2
    Ctanko
    Голяма показност на това, че "сме" УБИЛИ - било то и талибан. Индивид, който се хвали с жертвите си - отдавна е престанал да бъде човек. Само "велика" хамерика е способна на подобни дързости и доказване на простащината си.
  • 1
    1
    Яяяя
    А в РФ кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари