САЩ призоваха своите граждани да напуснат Украйна незабавно

0
Държавният департамент предупреди, че Русия ще засили ударите по украинската инфраструктура
Държавният департамент предупреди, че Русия ще засили ударите по украинската инфраструктура Снимка: Getty Images

Държавният департамент предупреди, че Русия ще засили ударите по украинската инфраструктура

В предупреждението се казва, че през идните дни Русия ще засили усилията си за нанасяне на удари по украинската цивилна инфраструктура и правителствени учреждения и американското посолство в Киев призова гражданите на САШ, които все още са в Украйна, незабавно да напуснат страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Ако чуете силна експлозия или се включат сирени, незабавно потърсете прикритие", се казва в предупреждението на Държавния департамент. Предупреждението беше издадено, след като вчера американското разузнаване разсекрети информация, според която "Русия е активизирала усилията си да нанася удари срещу цивилната инфраструктура", каза запознат служител.

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря в неделя с британския премиер Борис Джонсън, френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за своите опасения относно обстрела близо до Запорожката АЕЦ в Украйна. Той призова надзорния орган на ООН за атомна енергия да посети централата. Служителят обаче каза, че информацията от разузнаването не е конкретно свързана с Запорожката АЕЦ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    До 1
    Понеже си пълен с идеи,предлагам да организираш групи за твоя сметка до Америка и до Русия.Ще се изненадаш от резултата!
  • 3
    4
    Палавник
    Тия хамерики ще се наакат. Ама защо правят хаос сред краварчетата, дето знаят само да мучат и нищо друго не ги интересува???
  • 4
    3
    До 2
    А вас по педерастия ли ви избират усраински джендър такъв? Млъкни ве недоклатен усраински педермиш
  • -7
    2
    До 1
    Станкооо, Станко! С конкурс по малоумие ли ви избират рашистките тролчета бееее? Какво общо има Колумб беее, тикво кухорогаааа? ХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 8
    1
    Сtanko
    САЩ да си призове умните глави да се качат заедно с мъск и майкрософт на един кораб и да полетят към марс - на едно по-добро място за тях и да оставят света без себе си, че да се успокои малко атмосферата. Откак Колумб е открил прокълнатата земя - нищо хубаво не е доведено до успешен край.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари