САЩ праща още 200 милиона долара помощ на Украйна

0
Помощта включва боеприпаси за противовъздушна отбрана, артилерийски снаряди и допълнително оборудване за разминиране, гласи изявление на Антъни Блинкън
Помощта включва боеприпаси за противовъздушна отбрана, артилерийски снаряди и допълнително оборудване за разминиране, гласи изявление на Антъни Блинкън Снимка: Фейсбук

Помощта включва боеприпаси за противовъздушна отбрана, артилерийски снаряди и допълнително оборудване за разминиране, гласи изявление на Антъни Блинкън

САЩ днес заявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния сектор на Украйна на стойност 200 млн. долара, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Помощта включва боеприпаси за противовъздушна отбрана, артилерийски снаряди и допълнително оборудване за разминиране, гласи изявление на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Миналия понеделник двама американски служители заявиха пред Ройтерс, че Вашингтон ще започне да отпуска средства в размер на 6,2 млрд. долара, открити след счетоводна грешка на Пентагона, която надцени с милиарди долари помощите за Украйна. През май Пентагонът обяви, че по погрешка е определил по-висока от действителната стойност на струващите милиарди боеприпаси, ракети и друго оборудване, изпратени на Украйна.

Украйна се нуждае от оръжие, което може да бъде доставено от запасите на САЩ за няколко дни или седмици, за да може да продължи да отблъсква руските сили. Счетоводната грешка е в полза на Киев, защото сега може да бъде изпратено повече оборудване.

Началото на използването на тези открити средства е от значение, тъй като те представляват последните от по-рано одобрените от Конгреса 25,5 млрд. долара, които администрацията може да използва за изпращане на оръжия от запасите на САЩ в случай на извънредна ситуация, съобщиха официални представители на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    русопитек
    По-вероятно е някой сифилистичен мангал да е чесал русофила, докато жена му е била обслужвана в леглото от някой украинец :D
  • 6
    4
    1 до 3:
    Спинкай, спинкай сладур! А в същото време вероятно някой загорял русофил усърдно чеше жена ти!
  • -6
    3
    До 1
    Ех,по това време,когато си писал коментара си спинкам сладко,сладко.Защото може би,не съм русофил?
  • 5
    2
    Хайде, хайде
    Ще изпращат тук-там по някоя помощ защото заемите които предоставиха трябва да се връщат. Пък за да има кой да ги връща, трябва да остане нещо от украйната. Ама то кръчмаря не е само един. И друг има. Да видим чии сметки са по прецизни.
  • 5
    1
    USA
    Разбира се, че ще наливаме бензин в огъня! Този пожар не бива да бъде загасен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари