САЩ отказва коментар за призивите към България да не пуска руски самолети

0
Припомняме, че София отказа коридор на руски самолети за Сирия, с мотив, че има съмнения по отношение на товара
Припомняме, че София отказа коридор на руски самолети за Сирия, с мотив, че има съмнения по отношение на товара

Администрацията на САЩ отказва да направи публичен коментар във връзка със своите призиви към България и Гърция да затворят въздушното си пространство за определени полети от Русия за Сирия, предаде ТАСС.

„Ние не даваме отчет за дипломатическите разговори”, заяви по този повод началникът на пресслужбата на външнополитическото ведомство ва САЩ Джон Кърби на редовния брифинг за журналисти. Той пренасочи съответните журналистически въпроси към НАТО.

Припомняме, че София отказа коридор на руски самолети за Сирия, с мотив, че има съмнения по отношение на товара. Товарът е заявен като хуманитарна помощ, а в МВнР са имали информация, че не се касае за хуманитарна помощ, а за вид въоръжение.

Москва настоя за отговори от Гърция и България, след като София отказа да пусне през въздушното пространство руски самолет с помощ за Сирия, а Атина обяви, че САЩ поискали от нея да стори същото. "Ако някой - в този случай нашите гръцки и български партньори - има някакви съмнения, то те, разбира се, трябва да обяснят какъв е проблемът", заяви зам-министърът на външните работи Михаил Богданов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари