САЩ одобриха тест за коронавирус за 5 долара

1
Тестът е с размер на кредитна карта, а резултатите ще бъдат готови след 15 минути. Пробата се взема с назален тампон
Тестът е с размер на кредитна карта, а резултатите ще бъдат готови след 15 минути. Пробата се взема с назален тампон

Американската агенция по храните и лекарствата одобри eвтин коронавирусен тест, разработен от „Abbott Laboratories“, който може да помогне за увеличаване на тестванията

Компанията заяви, че планира да достави десетки милиони тестове през септември и може да увеличи производството до 50 милиона теста през октомври на цена само от 5 долара. Тестът е с размер на кредитна карта, а резултатите ще бъдат готови след 15 минути. Пробата се взема с назален тампон.

Според чуждестранните агенции, тези тестове не са толкова точни, колкото изполваните в момента, но ще позволят по-бързи и по-чести тествания, пише Епицентър

Глобален анализ сочи, че затлъстяването удвоява риска от болнично лечение след заразяване с коронавируса и увеличава вероятността от смърт с близо 50%, съобщава Би Би Си.

Лекари предупреждават, че ваксината срещу коронавирус може да бъде по-малко ефективна при хора със затлъстяване. Това се основава на факта, че противогрипните ваксини не работят добре при хора с индекс на телесна маса (ИТМ) над 30.

Екипът от университета на Северна Каролина направил сравнително проучване на 75 изследвания от цял свят, обхващащи близо 400 000 пациенти с наднормено тегло. Те открили, че хората със затлъстяване и COVID-19 са два пъти по-склонни да попаднат в болница и 74% по-вероятно да бъдат приети в интензивни отделения. Те също така са изложени на двойно по-голям риск да умрат след заразяване с коронавируса.

ЮАР регистрира 2684 нови случая на коронавируса за денонощие. Страната има най-голям брой потвърдени случаи на COVID-19 в Африка и е петата засегната най-тежко от пандемията в световен мащаб. Общият брой на заразените е 615 701 души, заяви министърът на здравеопазването.„За съжаление съобщаваме за още 194 смъртни случая, свързани с COVID-19. Това довежда общия брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19, до 13 502 “, обяви той.

Броят на заразените с коронавирус в Бразилия за втори пореден ден е над 47 хиляди, съобщи бразилското здравно министерство. Заразените през последното денонощие са се увеличили с 47 161 и общо са вече 3 717 156. По данни на министерството над три четвърти от заразените (2 908 848) са оздравели, а 690 642 остават под лекарско наблюдение. Новите смъртни случаи в Бразилия са 1085. Общият брой на починалите от вируса в Бразилия е 117 665. Бразилия е на второ място в света по брой на заразените и по брой на смъртните случаи, като отстъпва само на Съединените щати.

През последното денонощие във Франция са били регистрирани рекордните след края на карантината през май над 5400 нови заразени, съобщи снощи министерството на здравеопазването. С установените 5429 случая общият им брой в страната достигна 253 587. Смъртните случаи са 30 544. Франция е на седмо място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия, Мексико, Индия, ЮАР и Великобритания.

Германия затяга ограниченията в отговор на нарастващия брой заразени, споразумяха се канцлерът Ангела Меркел и германските федерални провинции. Новите разпоредби, които ще бъдат одобрени по-късно през деня, ще включват минимална глоба от 50 евро за неносене на маска и ограничение от 25 души на частни партита. Властите планират да засилят контрола върху спазването на правилата за карантина, а футболните фенове в Германия ще останат извън стадионите поне до края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари