САЩ ни благодари, че поддържаме стабилността в региона!

0
нтъни Блинкен, заместникът на държавния секретар на САЩ Джон Кери, посети София, за да потвърди ангажимента на страната му към България
нтъни Блинкен, заместникът на държавния секретар на САЩ Джон Кери, посети София, за да потвърди ангажимента на страната му към България

Антъни Блинкен, заместникът на държавния секретар на САЩ Джон Кери, посети София, за да потвърди ангажимента на страната му към България и за да благодари, че страната ни поддържа стабилността в региона.

Това каза Блинкен на кратка пресконференция след среща с министър-председателя Бойко Борисов. Блинкен е на двудневно посещение у нас. Сред темите, които той е обсъдил с премиера, са сигурността, енергетиката и миграцията, съобщава Novini.bg.

Блинкен открои успешните усилия на правителството в борбата с корупцията и в областта на борбата с контрабандата. Това е изключително достижение и има много уроци, които може да споделите с други държави, обърна се Блинкен към Борисов.

"САЩ подкрепят модернизацията на българските въоръжени сили", каза още той. "Енергийната сигурност означава и национална сигурност", заяви Блинкен и добави, че САЩ също така приветстват усилията за диверсификация в енергийния сектор.

Двамата са обсъдили накратко и предизвикателствата, поставени от миграционната криза, като зам.-държавният секретар е посочил, че това е една от най-големите миграционни вълни от Втората световна война насам.

От своя страна премиерът Бойко Борисов благодари за добрата оценка. Благодаря, че оценихте и нашата борба с контрабандата, защото тя позволи да заделим по-голям финансов ресурс за армията, каза Борисов.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари