САЩ наложиха нови санкции срещу Русия

0
Вашингтон добави два изследователски института на руското Министерство на отбраната към списъка със санкционираните обекти
Вашингтон добави два изследователски института на руското Министерство на отбраната към списъка със санкционираните обекти

Вашингтон добави два изследователски института на руското Министерство на отбраната към списъка със санкционираните обекти, според уебсайта на Министерството на търговията на САЩ

Двете организации са заподозрени за работа върху химически и биологични оръжия.

Ограничителни мерки бяха въведени срещу 33-ия Централен научно-изследователски институт, 48-ия Централен научно-изследователски институт в Киров, Сергиев Посад и Екатеринбург, както и Държавния изследователски институт по органична химия и технологии, подчинен на Министерството на промишлеността и търговията.

През юни 48-ият Централен изследователски институт тества руската коронавирусна ваксина за токсичност, безопасност, имуногенност и защитна ефикасност.

Ръководителят на център „Гамалея”, където е разработена ваксината, благодари на ръководството и персонала на института за ползотворната и висококачествена работа.

Включването на тези организации в списъците на Министерството на търговията на САЩ означава, че американските власти налагат ограничения върху износа, реекспорта и прехвърлянето на стоки в съответствие със съществуващите разпоредби на физически лица и организации, които представляват риск за националната сигурност и външнополитическите интереси на Съединените щати.

Депутатът от Съвета на Федерацията Олег Морозов обясни решението на Вашингтон като провал в разработването на ваксина. Според него САЩ искат да затворят западните пазари за руската ваксина, но то ще бъде търсено при всички случаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари