САЩ: Иран може да атакува Израел в неделя сутринта

0
Лойд Остин е уверил колегата си Йоав Галант в "непоколебимата подкрепа на САЩ"
Лойд Остин е уверил колегата си Йоав Галант в "непоколебимата подкрепа на САЩ" Снимка: The Department of Defense

Лойд Остин е уверил колегата си Йоав Галант в "непоколебимата подкрепа на САЩ"

Официален представител на американската администрация заяви пред катарския телевизионен канал "Ал Джазира", че САЩ смятат, че Иран може да атакува територията на Израел рано сутринта на 14 април в отговор на удара по консулството на Ислямската република в Дамаск.

"Дълбоко сме обезпокоени от перспективата за широкомащабно нападение срещу Израел", заяви официалният представител. "Съществува голяма вероятност Иран да предприеме нападение срещу Израел рано сутринта утре, в неделя", добави той, предаде БТА.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил колегата си Йоав Галант в "непоколебимата подкрепа на САЩ" по време на телефонен разговор, съобщи говорителят на министерството на отбраната на САЩ Пат Райдър, цитиран от ДПА.

Остин е заявил, че Израел може да "разчита на пълна подкрепа от страна на САЩ" срещу евентуални атаки от страна на Иран и неговите съюзници.

Военното напрежение в Близкия изток се увеличи значително след предполагаемия израелски въздушен удар по комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск в началото на април, при който загинаха двама бригадни генерали, отбелязва ДПА. Държавното ръководство в Техеран заплаши да отвърне на удара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Нормално
    Че кой харесва цигани, негри и €вреи?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари