Сашо Майонезата не кусвал собствената си майонеза!

0
Той отказал да я консумира, заради висок холестерол
Той отказал да я консумира, заради висок холестерол

Майонезеният бос Александър Найденов не е ял от собствената си продукция в последните 10 години, разкриха от неговото обкръжение, предаде Всеки Ден.

По информация на негови приятели през 2005 г. Сашо Майонезата си направил рутинни изследвания, които показали завишени нива на холестерола, и така се уплашил оттогава, че отказал консумацията на всякакви мазни храни, включително и на собствената си майонеза, макар в нея съдържанието на яйцата да е минимално.

Единственият рисков навик и фактор за запушването на кръвоносните му съдове, който си оставил, бил алкохолът, но пак само в премерени количества. Още по-куриозното в случая с Майонезата е, че той не просто не консумира своите продукти, но и съветвал всичките си приятели да не го правят.

Антирекламата вървяла няколко години и сред приятелите на бившата му изгора - актрисата Елен Колева. На нея също забранявал да яде майонеза и кетчуп, за да поддържа форма. Факт е, че тя от време на време имаше залитания по вредните храни и закръгляше бузите. В моментите, в които бе заедно с Александър обаче, се виждаше ясно, че е във форма и действително не се възползва от възможността да получи безплатно тонове майонеза от фирмата му.

По информация на близки на Найденов той и досега, 10 години след инцидентното вдигане на холестерола, продължавал да си проверява кръвта всеки месец и при всеки вдигнат пункт на триглицеридите веднага прекратявал всякакво ядене и минавал само на фрешове и няколко литра вода. Изглежда така поддържа и идеалната си форма.

Междувременно преди дни стана ясно, че Найденов вече официално и документално не фигурира в търговските регистри като собственик на „Олинеза", като е продал всичките си активи на своя познат Христо Кръстев.

По информация обаче Майонезата продължава да движи част от бизнеса си в Костинброд по линия на сестринската компания, която основал с подобно име преди повече от 15 години. Пред приятели обаче молел да забравят прякора му, явно и като доказателство за факта, че не е консумирал майонеза от десетилетие.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари